Desenul animat „Mica Sirenă” a încântat generații întregi de copii și continuă să o facă și astăzi. Puțini știu însă cine sunt vocile din spatele personajelor precum Ariel, prințul sau crabul Sebastian. Una dintre vocile din „Mica Sirenă” a încetat din viață la vârsta de 74 de ani.
Samuel E. Wright, care era cunoscut pentru vocea lui Sebastian – crabul prieten cu Ariel, în „Mica Sirenă- a murit la 74 de ani. Vestea decesului a fost anunțată de orașul Montgomery, New York, unde Wright locuia împreună cu familia sa.
„Astăzi, Orașul Montgomery deplânge pierderea lui Sam Wright”, se citea într-o postare pe pagina de Facebook a orașului, menționând că Wright și familia sa au fondat Conservatorul din Valea Hudson și s-au referit la acesta ca fiind „un pilon în comunitatea noastră”.
A murit una dintre vocile din „Mica Sirenă”. Samuel E. Wright, plâns de orașul în care locuia
„Sam și familia sa au avut un impact asupra a nenumărați tineri din Valea Hudson, inspirându-i mereu să ajungă mai sus pentru a deveni cea mai bună versiune a lor”, a continuat tributul. „Pe lângă pasiunea sa pentru artă și dragostea pentru familia sa, Sam a fost cel mai cunoscut pentru că intra într-o cameră și oferea bucurie curată celor cu care interacționa. I-a plăcut să se distreze, i-a plăcut să îi facă pe oameni să zâmbească și să râdă și i-a plăcut să iubească “.
Pe lângă vocea lui Sebastian, Wright a jucat rolul lui Mufasa ca parte a distribuției originale de pe Broadway a Regelui Leu. Rolul i-a adus a doua nominalizare la Premiul Tony în 1998. Prima sa nominalizare a fost în 1984 pentru rolul lui William în „The Tap Dance Kid”.
Wright a apărut pe ecran în The Cosby Show, Law & Order și în scurtmetrajul Dukes of Hazzard Enos. Actorul s-a născut la 20 noiembrie 1946 în Camden, Carolina de Sud. Este supraviețuit de soția sa Amanda Wright și de cei trei copii ai lor.
Foto: Facebook, People
Prințesa Diana a înfruntat-o pe Camilla. Ce replica a primit
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook