A strălucit la Wimbledon. Cine este Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial

A strălucit la Wimbledon. Cine este Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial
Apreciată și lăudată de ducele și ducesa de Cambridge, dar și de Sir Andy Murray, Emma Răducanu, tenismena de doar 18 ani cu origini românești, face furori.

A strălucit în turneul de la Wimbledon, unde a învins-o și pe Sorana Cârstea. Ea e noua promisiune a tenisului mondial feminin.

A strălucit la Wimbledon. Cine este Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial

Adoarme pe ritmuri de rap, iubește ciocolata neagră și vorbește româna, engleza și mandarina. Ea e Emma Răducanu, noua revelație a tenisului, care spune că nu pleacă nicăieri dacă nu are cu ea untul de arahide. Tânăra s-a născut în Canada dintr-un tată român și o mamă chinezoaică și în fiecare an îi place să vină la București. Emma e îndrăgostită de România și adoră să-și viziteze bunica și să mănânce cele mai bune preparate gătite de aceasta.

„Bunica mea, Mamiya, locuiește încă în centrul Bucureștiului. Mă întorc de câteva ori pe an, rămân cu ea, o văd. Este foarte frumos. Sincer, îmi place mâncarea. Adică, mâncarea este incredibilă. Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, a mărturisit aceasta.

A făcut balet, înot și călărie

Înainte de a se opri la tenis, Emma a făcut atât balet, cât și înot și călărie. Și pentru că părinții au fost foarte stricți, de mică și-a dezvoltat mentalitatea de învingător. Primul antrenor a fost chiar tatăl său, Ion Răducanu, iar vecinii spun că și acum cei doi joacă tenis pe terenul din curtea casei din Londra.

Felicitată de premierul Boris Johnson

Deși a plecat foarte bine în cursa din cadrul optimilor de finală de la Wimbledon, Emma a fost obligată să abandoneze luni seară meciul cu  Ajla Tomljanovic, pentru că n-a mai putut respira. Se pare că a fost vorba de o criză de astm, însă Emma este în afara oricărui pericol, întrucât a primit ajutor medical atât pe teren cât și în vestiar.

Plăcută de toată lumea, tânăra a fost felicitată de premierul Boris Johnson pe Twitter, înainte de partida cu Ajla Tomljanovic. „Felicitări Emma Raducanu pentru că ați ajuns în a doua săptămână la Wimbledon și pentru că ați făcut istoria Campionatului. Noroc în meciul dvs. de astăzi. Țara este în spatele tău”, a spus acesta.

La rândul lor, ducele și ducesa de Cambridge, dar și de Sir Andy Murray i-au trimis gânduri bune. Emma Răducanu, locul 338 WTA, este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care a ajuns în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Ea a reușit să o învingă în turul al treilea pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.

Sursă foto: playtech, instagram

 

 

Recomandarile noastre