A studiat Finanțe și Politologie, dar rupe topurile muzicale internaționale. Povestea Mishei Miller

A studiat Finanțe și Politologie, dar rupe topurile muzicale internaționale. Povestea Mishei Miller
Are 26 de ani, este din Chișinău și a reușit să cucerească atât publicul din România, cât și pe cel de peste hotare. Luna aceasta tocmai a lansat o nouă piesă.

Misha Miller este o basarabeancă, dublu licențiată la Iași, care a bătut topurile muzicale internaționale. Ea a început să cânte de la o vârstă fragedă. Pasiunea pentru muzică i se trage din familie.  Atât unul dintre unchii săi, cât și bunica sa au cochetat cu muzica. La vârsta de trei ani, cântăreața era mare fan Backstreet Boys. Evident, susținea „concerte” acasă, publicul fiind familia aliniată pe canapea. A jucat, la 7 ani, în două spectacole, iar în unul a avut rolul principal.

„Am trăit primii doi ani și jumătate la bunici, pentru că părinții mei erau foarte ocupați cu afacerea pe care o administrau la Chișinău. La bunici, în perioada aceea locuia și fratele mai mic al mamei mele. El, fiind foarte pasionat de muzică, a fost primul care și-a dat seama de talentul meu și mi-a insuflat dragostea pentru muzică.

Am crescut și cu muzică românească, dar cel mai mult ascultam muzică străină, în special Backstreet Boys, Britney Spears și Destiny’s Child. Piesa mea preferată a rămas și acum  Everybody de la Backstreet Boys. Când eram mică, stăteam cu telecomanda în fața oglinzii, în chip de microfon, îmi făceam rochii din draperii. Strângeam toată familia pe canapea și ziceam: Începe spectacolul! Și le cântam, schimbam ținutele”, povestește  Misha.

Se numește, de fapt, Mihaela Arsene

Toată lumea o știe drept Misha Miller, însă puțini sunt cei care știu motivul pentru care artista nu s-a prezentat publicului larg cu numele său real, Mihaela Arsene. Colegii din cadrul unui proiect din Chișinău au fost primii care i-au spus Misha.

„Mi-am pus pseudonimul Misha după prima piesă pe care urma să o lansăm,  Sacred Touch. Nu cred că suna tocmai OK:  Mihaela Arsene cu Manuel Riva. Dar legat de acest nume de scenă, este o poveste ceva mai vechi. Făceam parte dintr-un proiect de cover-uri în Chișinău și, acolo, eram unica vorbitoare de limba română.

Ceilalți erau vorbitori de limba rusă și toată lumea întâmpina dificultăți când rostea numele  Mihaela. Rușii nu au numele acesta și, atunci, au decis să-mi spună  Misha. În plus, acest nume are legătură și cu familia mea. Pe tatăl meu îl cheamă Mihai, iar mama i-a spus întotdeauna Misha”, mărturisește artista.

Povestea Mishei Miller: a studiat Finanțe și Politologie

Misha iubește muzica mai mult decât orice. Dar de studiat, a studiat altceva. Are două facultăți terminate, ambele în Iași:  Finanțele și Politologia.

A încercat, pentru studii, să stea cât mai aproape de casă. Anul trecut, a ajuns pe locul 1 în topurile muzicale din Turcia, Grecia și Bulgaria cu melodia Smoke Me.

Piesa pe care Misha Miller a lansat-o, în 2020, alături de Sasha Lopez, continuă să ocupe locuri importante în playlist-urile din străinătate, chiar și la un an de la lansare. Și cum fiecare moment unic din viața artistei are în spate o poveste, așa s-a întâmplat și în cazul acestei piese. „Prima variantă a piesei era  Smoke Me Inside și, apoi, ne-am gândit să fie  Call me my baby, așa că  am decis să înregistrăm și varianta asta.

Țineam permanent legătura cu părinții și cu sora mea, cărora le trimiteam pe e-mail toate proiectele mele muzicale. Într-o zi, am mers la Chișinău și, când am ajuns, sora mea, Mirela, mi-a zis că nu sună tocmai bine versiunea  Call me my baby. Atunci, mi-a propus să lansăm piesa în varianta ei inițială, Smoke Me. Când am revenit în București, am mers la studio și le-am zis lui Sasha Lopez și Darei că ar fi mai bine să mergem pe varianta aleasă de sora mea”, a povestit Misha Miller.

Red Blue, cea mai nouă piesă a basarabencei

Acum, Misha Miller surprinde din nou cu Red Blue, hit-ul pe care l-a lansat în 12 noiembrie. Este o piesă scrisă în patru ore, cu un mesaj misterios și profund. „Red Blue a fost scrisă în 2019, într-o săptămână de creație foarte productivă. Tot atunci am înregistrat și  Smoke Me. Am compus-o într-o sesiune cu Dara și cu Florian Rus.

De multe ori văd cromatica asta,  Red Blue. De atunci, din 2019, îmi apare în tot mai multe ipostaze ale vieții. O văd de foarte multe ori pe stradă, pe telefon, la televizor. Textul mi se pare foarte sexy și profund. Este o piesă de dragoste, care stârnește pasiune. Personajul feminin din piesă este foarte misterios și pasional. Iar partea masculină nu există. El este un vis”, mărturisește Misha Miller despre piesa  Red Blue.

„Da, Basarabia este România!”

„Pentru mine, Basarabia este România. Nici nu am cum să simt altfel. Am urmat școala Prometeu, primul liceu din Chișinău cu puternice influențe românești, pentru că, atunci când s-a fondat, 70% erau profesori veniți din România. Noi sărbătoream 1 Decembrie în fiecare an, la fel cum se sărbătorește în România. Și în familie, și acasă am fost educată foarte mult în spiritul valorilor românești”, spune artista.

Pe de altă parte, Misha consideră că, în privința carierei ei, este o diferență între Chișinău și București: „Din punct de vedere profesional, în București este o industrie în procesul căruia se învârt foarte mulți oameni: casă de producție, label, manager, compozitori, artiști, întreaga echipă care este în spatele artistului. În Chișinău, nu avem așa ceva. La concursurile de talente din România vin foarte mulți tineri din Republica Moldova, neavând nici măcar un punct de plecare în Chișinău”.

Sursa foto: Roton, Instagram