A trăit cât două vieți. Avea 59 de stră-strănepoţi

A trăit cât două vieți. Avea 59 de stră-strănepoţi
Dumnezeu pare să fi uitat de Coco. A ținut-o în sânul familiei cât două vieți, până în Sâmbăta Mare. Nu a ieșit vreodată din satul ei.

Toată lumea îi spunea Coco celebrei locuitoare din Mayotte (teritoriu francez). Au fost și oameni care se îndoiau când vedeau data de naștere din buletin. Era celebră deși nu a ieșit vreodată din satul în care s-a născut.

A trăit cât două vieți. Avea 59 de stră-strănepoţi

Tava Colo s-a născut în Mayotte (teritoriu francez). A fost printre cele mai longevive persoane din Franţa. A murit în Sâmbăta Mare, la presupusa vârstă de 118 ani.

Tava Colo s-ar fi născut la 22 decembrie 1902, în Passamainty din Mamoudzou, capitala Mayotte. Data nașterii figurează în cartea de identitate, scrie evz.ro.

Totuşi, informaţiile înscrise la biroul de evidenţa populaţiei din insulă sunt discutabile, astfel că data rămâne sub semnul întrebării. Despre bătrâna se ştie că nu şi-a părăsit niciodată satul natal.

Tava Colo mai era cunoscută sub numele de Coco şi a fost născută sub stăpânire colonială. Mayotte este un departament de peste mări al Republicii Franceze, în Africa. Este departament insular, în Oceanul Indian, între nordul Madagascarului și nordul Mozambicului.

Tava s-a căsătorit de patru ori şi a avut copii doar cu primul ei soţ, două fiice născute în 1930, respectiv 1935. Din nefericire pentru Coco, fetele sale au decedat înaintea ei.

Tava Colo avea 10 nepoţi, 43 strănepoţi şi 59 de stră-strănepoţi

Bătrâna avea 59 de stră-strănepoţi

Conform unei analize realizate la Centrul Universitar Mayotte în 2019, Tava Colo avea 10 nepoţi, 43 strănepoţi şi 59 de stră-strănepoţi. Cei care au cunoscut-o şi-au amintit despre ea ca despre „o femeie umilă, harnică şi foarte generoasă”. În ultima parte a vieţii, Tava Colo a locuit cu una dintre nepoate.

Din cauza vârstei înaintate, ea şi-a pierdut mobilitatea membrelor inferioare, dar memoria ei rămas mereu la fel de proaspătă. Din acest motiv, porecla ei era „biblioteca”. În ceea ce priveşte felul în care şi-a câştigat traiul, trebuie spus că Tava Colo a lucrat ca moaşă tradiţională. Când era întrebată de curioşii care doreau să afle secretul longevităţii sale, Coco spunea mereu că alimentaţia foarte sănătoasă este cheia.

Tava Colo s-ar fi născut la 22 decembrie 1902

O altă femeie a împlinit 117 de ani în februarie

„Concurenta” celei decedate sâmbătă era sora André, al cărei nume real este Lucile Randon. Ea este considerată în mod oficial cea mai vârstnică persoană din Franţa şi chiar din Europa. Notorietatea ei a atins un prag important şi datorită faptului că a supravieţuit după ce a fost infectată cu COVID-19.

Lucile Randon a sărbătorit împlinirea vârstei de 117 ani la Toulon (sud-estul Franţei) în februarie.


Comoara de sub podea. A găsit teancuri de bani

Misterul florii „Sângele lui Isus pe cruce”. Înflorește doar în timpul Săptămânii Sfinte?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre