Misterul florii „Sângele lui Isus pe cruce”. Înflorește doar în timpul Săptămânii Sfinte?

Misterul florii „Sângele lui Isus pe cruce”. Înflorește doar în timpul Săptămânii Sfinte?
O floare roșie spectaculoasă a fost fotografiată în aprilie 2017, în Noua Zeelandă. A fost numită „Sângele lui Iisus pe cruce” și pare că este un simbol creștin pentru că înflorește de Paște.

O floare spectaculoasă, cum nu s-a mai văzut, a fost fotografiată în aprilie 2017 în Noua Zeelandă. Alături de imagine a apărut afirmația că această specie de plantă înflorește doar, arătând ceea ce pare a fi un simbol creștin, în timpul Săptămânii Sfinte.

Misterul florii „Sângele lui Iisus pe cruce”

Floarea „Sângelui lui Iisus pe cruce” a fost numită de autorul fotografiei, dr. Zoe Popper, din Noua Zeelandă. Autorul fotografiei spunea că această specie de plantă înflorește doar în timpul Săptămânii Sfinte. E drept, în mijloc, pare că se află o cruce.

Alți oameni de știință se îndoiesc că această afimație ar fi adevărată. În primul rând, nu există nici o mențiune în bazele de date. În al doilea rând, afirmația că această floare înflorește doar în timpul Săptămânii Sfinte nu poate fi adevărată. Paștele este o sărbătoare sărbătorită primăvara, dar la diferite date din calendar.

Floarea prezentată în acea imagine este cel mai probabil un metrosideros excelsa, spun specialiștii. Este un copac cunoscut în mod obișnuit ca pohutukawa din Noua Zeelandă sau pom de Crăciun din Noua Zeelandă.

Pomul de Crăciun din Noua Zeelandă are un sezon neobișnuit de înflorire în jurul unei alte sărbători creștine, în jurul Crăciunului

Pomul de Crăciun din Noua Zeelandă are flori similare

Pomul de Crăciun din Noua Zeelandă are un sezon neobișnuit de înflorire în jurul unei alte sărbători creștine, în jurul Crăciunului. Este un copac masiv, de până la 25 de metri înălțime, care poate face flori roșii, dar și portocalii, galbene și albe. Copacul este renumit pentru culoarea sa puternică și pentru capacitatea sa de a supraviețui chiar cocoțat pe stânci stâncoase.  A găsit un loc important în cultura Noii Zeelande pentru puterea și frumusețea sa și este considerat ca un copac (rākau rangatira) în principal de Māori. Floarea copacului se numește kahika.

Totuși, de ce un om de știință spune că această floare apare doar în Săptămâna Sfintelor Paște. Este un mister la care încă se mai exprimă oameni de specialitate din întreaga lume. Sursa și foto: snopes.com


Specii noi de animale sunt descoperite pe bandă rulantă. Cercetătorii sunt în alertă

Legenda iepurașului de Paște. De ce și de unde vine