Acest pește nu trebuie consumat. Se pare că poate provoca boli grave

Acest pește nu trebuie consumat. Se pare că poate provoca boli grave
Când vine vorba de pește, nimic nu pare mai sănătos pentru organismul nostru. Și, totuși, există un tip care nu trebuie consumat.

Are un număr mic de calorii și are tot ce trebuie pentru ca organismul să funcționeze la capacitate maximă. Specialiștii trag un semnal de alarmă!

E o sursă importantă de acizi grași, dar există zvonuri că ar fi injectat cu hormoni proveniți din urină deshidratată. Nu consumați acest pește în Postul Crăciunului

O porție, două pe săptămână de pește e tot ce aveți nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă. Acest tip de carne conține vitamina A care vă este de un real ajutor în sănătatea oaselor, dar scade și tensiunea arterială și riscul de apariție a diabetului.

Și tot peștele este cel care previne osteoporoza și anemia, accelerează arderile, scade riscul de boli cardiovasculare, previne inflamațiile și are efecte cu adevărat extraordinare asupra depresiei și a tulburării bipolare, mărind totodată și aportul de calciu în organism și ținând deoparte boala Alzheimer. Potrivit specialiștilor, cei mai benefici sunt somonul, păstrăvul, macroul și sardinele.

Evitați cât puteți consumul de pangasius

Dintre toți peștii, specialiștii spun că cel mai nociv rămâne însă o specie care provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, considerat a fi cel mai poluat din cauza fabricilor din apropiere, dar și cauza deșeurilor care ajung des în apă.

Despre pangasius se știe că este de fapt o încrucișare dintre mai multe specii de pește. Acesta se hrănește cu toxinele aflate în apă, dar și bacterii și microorganisme, motiv pentru care este cunoscut ca și „peștele sanitar”.

De asemenea, prețul său foarte mic la vânzare l-a ridicat în topul preferințelor românilor, în special al pensionarilor care cu greu își permit o alimentație de calitate.

Conține și niveluri crescute de mercur

Și mai grav este faptul că acest tip de pește deși are mulți acizi Omega 3, conține un nivel destul de ridicat de mercur, metal asociat cu un risc crescut de cancer, boli de inimă, anomalii psihice, iar cei care îl consumă în cantitate mare pot avea mari probleme cu ochii, ducând chiar până la orbire.

Deși autoritățile nu au confirmat acest lucru, dar nici nu au infirmat, există zvonuri că pangasius-ul ar fi injectat, de către producători, cu hormoni proveniți din urină deshidratată. Acesta ar fi motivul pentru care ar avea o carne atât de pufoasă.

Recomandarile noastre