Trucuri pentru a pregăti un pește care să se topească în gură. Nu toate condimentele sunt bune

Trucuri pentru a pregăti un pește care să se topească în gură. Nu toate condimentele sunt bune
Când vine vorba de un pește la grătar sau pește prăjit, vorba proverbului, se bat turcii la gura noastră. Cum îl facem să aibă cel mai bun gust.

Un pește gătit ca la carte? Sigur că orice gospodină poate, cu o condiție: să știe ce condimente să folosească.

Trucuri pentru a pregăti un pește care să se topească în gură. Nu toate condimentele sunt bune

Printre cei mai gustoși și mai sănătoși pești sunt cei de râu, iar dacă vă place să-l prăjiți, aveți nevoie de câteva sfaturi care să-l facă cu adevărat senzațional. Faceți un amestec din piper, sare, coriandru, cimbru și turmeric, frecați bine cu acesta bucățile de pește, lăsați la marinat puțin, apoi puneți peștele în tigaie.

Dacă optați pentru o minunată ciorbă de pește, folosiți capetele, cozile și aripioare, apoi filtrați și fierbeți și celelalte bucăți de pește. În ciorba de pește se folosește ceapă, morcovi, semințe de mărar, țelină și, opțional și porumb.

În cazul în care peștele are un miros neplăcut de noroi, atunci trebuie frecat cu coajă de lămâie sau lăsat într-o marinadă în care ați adăugat o lămâie. Când prăjiți peștele, dar și atunci când îl puneți la cuptor, nu e nevoie să puneți o cantitate mare de condimente.

Cum faceți cel mai bun pește la cuptor

Pentru a pregăti o minune de pește la cuptor, folosind drept condimente sare, piper, oregano,  turmeric și coriandru. Nu utilizați mai mult de trei tipuri de condimente în același timp. Puteți adăuga și ceapă sau morcovi în interiorul peștelui. Dacă ați ales pește de mare, nu se recomandă coriandru, chimen și cardamon.

E suficient piperul negru, sarea, ceapa și morcovii. Pentru a prăji peștele de mare adăugați piper, suc de lămâie și nucșoară. Dacă pregătiți un sos, puneți puțin ghimbir și oregano. De asemenea, peștele de mare poate fi condimentat cu paprika dulce, busuioc, fenicul și o crenguță de rozmarin. Nu se recomandă ardeiul iute, în schimb bucătarii chinezi spun că citricele vor da o aromă cu totul și cu totul specială.