Acestea sunt legumele care dau dulceață sarmalelor. Nimeni nu vă va spune acest secret

Acestea sunt legumele care dau dulceață sarmalelor. Nimeni nu vă va spune acest secret
Pentru masa de sărbătoare de Paște, gospodinele obișnuiesc să pregătească sarmale. Iată cum le puteți face cu adevărat delicioase.

Sunteți extrem de atente când împăturiți sarmalele, dar uneori acestea se încăpățânează să se desfacă? Ce trebuie făcut.

Acestea sunt legumele care dau dulceață sarmalelor. Nimeni nu vă va spune acest secret

Un secret cunoscut mai puțin de gospodine este să folosească la sarmale doar părțile fine ale frunzelor de varză. Nervurile se vor toca mărunt și se vor pune la baza oalei. Pentru ca sarmalele să nu se desfacă e important să nu folosiți multă compoziție. Când le veți așeza în goală, e bine să nu lăsați spațiu între ele. Iar între sarmale puneți gușă de porc, piept de porc, șuncă afumată, produse care vor da acel gust incredibil.

Folosiți untură de porc

Un alt truc pentru ca sarmalele să iasă cu adevărat desăvârșite este să folosiți untură de porc în loc de ulei, care se va pune printre ele, dar și deasupra frunzelor tocate. Și nu faceți rabat de la grăsime, altfel sarmalele nu vor ieși gustoase. Un secret pe care doar bunicile îl știu este să adăugați în compoziția acestora și câțiva cartofi și morcovi proaspeți, dați pe răzătoare.

Încercați și vedeți care este diferența. De asemenea, nu puteți în compoziție orezul nefiert. Ar fi bine să îl fierți înainte cu puțin ulei, până când constatați că s-a înmuiat.

Care condimente sunt cele mai bune

Din compoziție nu trebuie să lipsească niciodată cimbrul, piperul negru, boiaua dulce, dar și mărarul. Atunci când le puneți la fiert, aveți grijă să turnați peste sarmale apă, borș, dar și vin roșu. Acestea au rolul de a frăgezi cât mai bine carnea și astfel ele se vor topi în gură.

În ceea ce privește carnea, dacă nu doriți să folosiți carne de porc, puteți încerca și cu carne de pui sau de curcan și vor ieși la fel de delicioase. În Dobrogea, gospodinele obișnuiesc să pregătească și sarmale cu pește, care sunt absolut fantastice.

Sursă foto: gustos.ro