Frunze de varză perfecte pentru cele mai bune sarmale. Nimeni nu v-a învățat asta până acum

Frunze de varză perfecte pentru cele mai bune sarmale. Nimeni nu v-a învățat asta până acum
Vreți să aveți pe masă sarmale cum n-ați mai mâncat niciodată? Trebuie să aveți grijă la frunzele de varză.

Bunicile au păstrat din vechime secrete neștiute despre sarmale. Unul dintre acestea se leagă de frunzele de varză.

Frunze de varză perfecte pentru cele mai bune sarmale. Nimeni nu v-a învățat asta până acum

Chiar dacă la prima vedere a face sarmale pare un lucru extrem de simplu, gospodinele știu că nu e deloc așa. Iar primul lucru de care trebuie să țineți cont este pregătirea frunzelor. Ce să faceți ca să aveți cele mai bune frunze de varză? Puteți să folosiți metoda fierberii.

Pentru început, secționați cotorul verzei, dar fără să-l îndepărtați și înfigeți în acesta o furculiță. Într-o cratiță puneți apă și așezați pe foc, iar când începe să fiarbă, adăugați în apă o lingură cu oțet și jumătate de linguriță cu sare. Rotiți varza în apă, folosind furculița. Veți constata că frunzele încep să se separe. La final, scoateți din apă căpățâna și lăsați frunzele să fiarbă pentru maxim cinci minute, apoi le scoateți.

Puteți folosiți cuptorul cu microunde

Tot pentru separarea frunzelor așa cum scrie la carte puteți să folosiți și cuptorul cu microunde. Se îndepărtează cotorul verzei. Întoarceți varza cu susul în jos și introduceți în cuptorul cu microunde pentru cinci minute. Frunzele vor începe să se separe.

De asemenea, congelarea verzei vă este de ajutor când doriți să pregătiți sarmale ca la mama acasă. Se pune varza într-o pungă și se introduce la congelator să înghețe. Ulterior se scoate și se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Veți constata că frunzele vor deveni moi și nu se vor rupe.

Nu în ultimul rând, puteți pregăti frunze numai bune de făcut sarmale folosind cuptorul. Pentru început se îndepărtează cotorul verzei, apoi puneți varza într-o pungă de copt, care se leagă la ambele capete. Așezați în tavă și introduceți la cuptor pentru o jumătate de oră. Frunzele se vor separa foarte ușor.

Sursă foto: retete-usoare.info