Cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin. O rețeta simplă dar extrem de gustoasă

Cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin. O rețeta simplă dar extrem de gustoasă
Cartofii sunt o garnitură excelentă, merg cu aproape orice altceva alături și se fac extrem de ușor.

Cartofii prăjiți sunt cei mai îndrăgiți și nimic altceva nu o să îi facă să își piardă prima poziție în topul preferințelor, dar trebuie încercați acești cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin. E o rețeta simplă, super gustoasă, bine aromată de cartofi la cuptor care o să încânte. Sunt mult mai sănătoși decât cei pregătiți în ulei, merg cu aproape orice altceva alături și nu vă țin mult timp în bucătărie. Dacă vreți să pregătiți ceva gustos, rapid și mai ales pe placul întregii familii,  încercați această rețeta rapidă și mai ales gustoasă.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor cu usturoi și rozmarin

2 kg cartofi

4 linguri ulei măsline sau de floarea soarelui, avocado

1-2 linguri rozmarin proaspăt tocat mărunt

1 lingură sare

½ lingură piper

4-5 grăunți usturoi

1 lingură fulgi ardei dulce uscat sau boia

Mod de preparare

Se spală cartofi bine cu apă, după ce s-au curățat. Dacă aveți cartofi noi, ca să se curețe mai ușor, lăsați cartofii în apă pentru 30 de minute, astfel pământul de pe ei se îndepărtează mult mai ușor.

Într-un bol se amestecă toate condimentele și uleiul. Cartofi se taie pe jumătate, peste aceștia se adaugă condimentele și se amestecă bine până ce toți cartofi sunt acoperiți în ulei și condimente. Se pun într-o tavă mare, doar pe un strat și se bagă la cuptorul preîncălzit la 200°C. Sunt gata când prind culoarea rumenă iar dacă infigem o furculița în ei această intră cu ușurință.

Mai multe detalii despre prepararea acestui fel minunat găsiți accesând Thelemonflavour.com.

Sursa: Thelemonflavour.com