O garnitură mai mult decât perfectă pentru a fi servită doar cu o salată verde, sau o salată de legume: Cartofi la cuptor umpluți cu brânzeturi, serviți cu bacon crocant și smântână. Nu mai ai nevoie de friptură! Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Cartofi la cuptor, umpluți cu brânzeturi, serviți cu bacon crocant și smântână.
Ingrediente
4-5 cartofi mari
100 gr brânză telemea
150 gr brânză proaspătă de vaci
100 gr cașcaval afumat
150 gr bacon afumat
1 legătură de ceapă verde
piper
chimen
frunze de busuioc
mărar verde
Mod de preparare Cartofi la cuptor umpluți cu brânzeturi
Se spală bine cartofii cu buretele abraziv, se șterg, se presară cu sare grunjoasă și se înfășoară mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dau la cuptor, la 200 de grade pentru o oră.
După acest interval, se scot cartofii și se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se taie pe jumătate, transversal și se scobesc de interior, lăsându-le marginile de 5-6 mm.
Baconul se taie cubulețe și se trage la tigaie până se rumenește. Brânza telemea se strivește, apoi se amestecă cu brânza proaspătă de vaci, cașcavalul ras și rondele de ceapă verde. În această compoziție se adaugă și miezul cartofilor, frunze de busuioc, mărar verde, chimen și piper măcinat. Se umplu cartofii cu această compoziție și se dau la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook