Friptura de vită cu paste scăldate în sos de hribi este o rețetă de sezon cu hribi de pădure proaspăt culeși, preparați într-un sos delicios de vin cu usturoi și smântână, alături de o friptură fragedă și foarte aromată.

Ingrediente pentru Friptură de vită cu paste scăldate în sos de hribi

hribi proaspeți, 1/2 ceapă, paste fusiforme, antricot de vită, bacon crud uscat și afumat, parmezan, 1 pahar de vin alb, demisec, 1-2 linguri de smântână fermentată, sare și piper, 1 cățel de usturoi, alune de pădure, unt, ulei

Cum preparăm rețeta

Hribii se curăță de impurități, se tamponează cu prosoape de hârtie umezite, apoi se taie în cuburi. Se trag la tigaie, în puțin ulei cu un cățel de usturoi, 1/2 ceapă tocată, puțin bacon tăiat cuburi, apoi se sting cu vin. Se lasă să se evapore alcoolul, se asezonează cu sare și piper. Și se adaugă 1-2 linguri de smântână pentru a se îngroșa sosul, iar la final se presară și puțin parmezan. Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg și se adaugă în sos.

Carnea se asezonează cu sare și piper, apoi se trage la tigaie în puțin ulei. Se adaugă 1-2 căței de usturoi. Când se întoarce pe cealaltă parte, se adaugă peste partea rumenită o lingură de unt care se lasă să se topească încet. Carnea se va frăgezi și va rămâne ușor roze la interior.

Vlăduț ne recomandă ca după ce scoatem carnea din sosul în care s-a preparat, s-o lăsăm la odihnit. Se acoperă cu capac, iar peste ea să așezăm 1-2 căței de usturoi și o crenguță de rozmarin, dar și puțin unt. Carnea va căpăta un gust deosebit și se va frăgezi și mai mult. Friptura de vită se servește alături de sosul de hribi cu bacon și paste. Se presară și câteva alune de pădure deasupra, coapte și tocate grosier.

Sursa: Chefi la cuțite

Tort parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure – Rețeta lui Vlăduț

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp