Salariile actorilor de la Hollywood sunt de obicei estimate la milioane de dolari pentru un film. Dar, uneori, vedetele sunt de acord să lucreze pentru o sumă mică dacă sunt interesați de scenariu sau doresc să câștige experiență de la un regizor eminent. Sau, poate, cariera lor abia începe și trebuie să accepte condiții nefavorabile. Actori celebri care au primit foarte puțini bani. 

Jonah Hill — Lupul de pe Wall Street

Când Martin Scorsese i-a oferit lui Hill un rol în Lupul de pe Wall Street (2013), Hill era deja un comedian celebru care câștiga milioane. Și i s-au oferit 60.000 de dolari! Dar Jonah Hill nici măcar nu a negociat, semnând hârtiile în aceeași zi. Rolul i-a adus a doua nominalizare la Oscar. Apropo, Leonardo DiCaprio a primit 25 de milioane de dolari pentru rolul său. 

Tom Cruise — Magnolia

100.000 de dolari reprezintă un salariu care greu poate fi numit impresionant pentru un actor care a primit deja zeci de milioane de dolari pentru jucatul în filme precum Mission: Impossible (1996), Interview With the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) și Jerry Maguire ( 1996). Cu toate acestea, Tom Cruise a fost atât de impresionat de scenariul Magnoliei (1999) încât nu i-a păsat de bani și a acceptat oferta regizorului Paul Thomas Anderson. Ulterior, Cruise a primit un Glob de Aur pentru rolul său din acest film.

Actori care au primit foarte puțini bani. Brad Pitt — Thelma & Louise

Rolul din Thelma și Louise (1991) în regia lui Ridley Scott a fost primul mare pas al lui Brad Pitt în drumul către succesul orbitor. Datorită acestui rol, Pitt a fost remarcat la Hollywood. Și faptul că actorul a primit doar 6.000 de dolari pentru munca sa nu a fost o problemă, deoarece s-a răzbunat rapid. De exemplu, plata lui Pitt pentru rolul său din Ocean’s Eleven (2001) a fost de 30 de milioane de dolari.

Dustin Hoffman — Absolventul 

Actori care au primit puțini bani

Absolventul  (1967) este considerat până în prezent unul dintre cele mai de succes filme comerciale. Cu toate acestea, Dustin Hoffman nu a reușit să simtă acest succes, pentru că salariul său a fost de 17.000 de dolari. Dar povestea seducătoarei doamne Robinson i-a dat un avânt în carieră lui Hoffman. De exemplu, pentru participarea sa la Papillon (1973), actorul a primit 1,25 milioane de dolari.

Harrison Ford – Star Wars: Episodul IV – O nouă speranță

Zvonurile spun că Harrison Ford aproape că a respins oferta de a-l juca pe Han Solo pentru că pentru o săptămână de muncă în primul Star Wars (1977) i s-au oferit 1.000 de dolari. Știm cu toții că a acceptat rolul până la urmă. Acest lucru i-a adus 10.000 de dolari. Dar, în timp, câștigurile Ford au crescut semnificativ. Pentru munca sa din Star Wars: Episodul VI – Întoarcerea Jedi (1983), a primit 500.000 de dolari, iar în Star Wars: Episodul VII – Trezirea forței  (2015) – 25 de milioane de dolari.

Jim Carrey — Yes Man

Actori care au primit puțini bani

Actorul de top de la Hollywood și-a surprins colegii când a acceptat să joace în comedia Yes Man (2008) pentru 0 $ în avans. În loc de o plată în avans, Jim a cerut 36,7% din veniturile de la box-office. Din fericire pentru actor, comedia a avut succes comercial și i-a adus lui Carrey aproximativ 35 de milioane de dolari. Așa că Carrey a avut noroc la fel ca personajul său, spunând pur și simplu „da” unei propuneri aparent dubioase.

Foto: Facebook

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp