Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea filmului ”Pe aripile vântului”. Ce mari actori au refuzat rolurile

Povestea filmului ”Pe aripile vântului”. Ce mari actori au refuzat rolurile
Povestea filmului ”Pe aripile vântului”, unul dintre cele mai vizionate din istoria cinematografiei. Mari actori au refuzat rolurile, dar la premieră filmul a fost un mare succes.

Povestea filmului ”Pe aripile vântului” care a primit 10 Premii Oscar. A fost primul film color și a adus cele mai mari încasări ale tuturor timpurilor, având încasări de 1.430.476.000 $.

Povestea filmului ”Pe aripile vântului”. Ce mari actori au refuzat rolurile

Povestea filmului ”Pe aripile vântului” este foarte interesantă, mai ales că mulți mari actori ai vremii au refuzat rolurile. Au strâmbat din nas și când au văzut ce imens succes a avut filmul.

Pe 15 decembrie 1939, în Atlanta, Statele Unite, a fost sărbătoare locală.

Biletele la cinematograf au fost de 40 de ori mai scumpe ca de obicei, pentru premiera filmului ”Pe aripile vântului”.

Gary Cooper și Bette Davis au refuzat rolurile principale. Nici Clark Gable și Leslie Howard nu au acceptat cu ușurință să joace în acest film.

Gary Cooper a spus cu ironie că acest film va fi cel mai mare fiasco din istoria Hollywood-ului. ”Mă bucur că va fi Clark Gable cel care va eşua lamentabil, nu eu”, a spus marele actor.

Până și Clark Gable, interpretul lui Rhett Buttler, rol principal, a declarat că nu-l încântă deloc faptul că rolul care l-a consacrat a fost unul romanțios dintr-un film ”pentru femei”.

Povestea filmului ”Pe aripile vântului”. 1.400 de actrițe la casting

Și pentru rolul principal feminin, Scarlett  O’Hara, au fost probleme. Circa 1 400 de actrițe s-au prezentat la casting pentru a o interpreta pe Scarlett.

Dintre acestea doar 400 au fost audiate interpretând anumite scene din film.

Actrița Vivien Leigh a declarat în presă că partenerului său îi miroase gura îngrozitor

Filmările începuseră deja iar regizorul încă nu se hotărâse cine va juca rolul personajului principal.

Vivien Leigh și-a făcut apariția la câteva săptămâni de la începerea filmărilor. Publicul fusese invitat să voteze actrița cea mai potrivită pentru acest rol. Vivian Leigh primise un singur vot.

Indiferent cum a obținut rolul, cert este că prestația lui Vivian Leigh a fost lăudată de însăși Margaret Mitchell care a afirmat că ”nu se putea găsi o Scarlett mai autentică”.

Povestea filmului ”Pe aripile vântului”. Scandal pe bani

Vivian Leigh era femeie și nu putea fi remunerată la fel ca un bărbat. Așa era atunci. Vivian Leigh a lucrat 125 de zile și a primit 25 000 de dolari. În schimb, , Clark Gable a muncit doar 71 de zile pentru care a primit 120 000 de dolari.

Nici Gable nu a acceptat foarte ușor, iar când în sfârșit a spus Da!, era cât pe ce să renunțe. Asta imediat ce a aflat că, la un moment dat, personajul său trebuie să plângă. Dar pentru un bonus de 50 000 de dolari a aceptat din nou. Era tocmai suma necesară pentru a divorța de soție.

Leslie Howard nu s-a arătat nici el prea încântat de propunerea făcută. Mai ales că personajul pe care trebuia să-l interpreteze avea doar 21 de ani, iar el depășise de mult această vârstă. Drept urmare știa că va fi nevoit să poarte tone de machiaj. Nici măcar nu s-a deranjat să citească romanul.

Olivia de Havilland a fost de fapt o altă aspirantă a rolului principal. A fost una dintre cele 1. 400 de tinere care doreau să devină Scarlett. Dar a acceptat bucuroasă și rolul Mellaniei.

Însă adevărata surpriza avea să fie Hattie MacDaniel. Într-o societate total ostilă negrilor, ea a fost prima actriță de culoare care a primit Oscarul.

Hattie MacDaniel a fost prima actriță de culoare care a primit Oscarul

Asta s-a întâmplat după ce, din cauza segregației rasiale, îi fusese interzis să participe la premiera de la Atlanta. Din acest motiv Clark Gable amenințase că va boicota evenimentul. S-a răzgândit doar după insistențele lui Hattie.

Filmul ”Pe aripile vântului”, mai bun decât romanul?

Producătorul David O. Selznick a plătit 50.000 de dolari pe drepturile de ecranizare. Nimeni nu mai avansase vreodată o astfel de sumă.

A cumpărat drepturile de autor chiar de la Margaret Mitchell care își lansase romanul cu același nume cu trei ani mai devreme. Culmea este că Margaret Mitchell a decedat la 48 de ani, în 1949, ca urmare a unui accident de mașină.

Primele scene filmate au fost cele cu marele incendiu al Atlantei. Au trebuit mobilizate zeci de echipaje de pompieri care să mențină focul sub control.

Apoi au fost arse decoruri din producțiile mai vechi. Așa s-a transformat în cenușă și Marele zid din filmul King Kong.

Incendiul a costat 25000 de dolari. A fost atât de puternic, încât locuitorii din Culver City au înroșit linia de urgență, crezând că MGM este în flăcări.

Incendiul a costat 25000 de dolari, o sumă uriașă în acele vremuri

Filmul ”Pe aripile vântului”. Conflicte între artiști

Oboseala și stresul și-au spus cuvântul și au apărut conflicte pe platourile de filmare. Vivian Leigh fuma 4 pachete de țigări pe zi, iar partenerul ei, trei.

Clark Gable fusese numit unul dintre cei mai atrăgători bărbați ai anului, dar colega lui i-a știrbit fără milă reputația.

După săruturile pasionale din film, actrița a declarat în presă că partenerului său îi miroase gura îngrozitor.

La scenele de dans, Vivian Leigh a trebuit să fie dublată de o profesionistă, după ce a demonstrat că nu se pricepe.

Când cele 88 de ore de material filmat brut au fost transformate în sfârșit în produsul finit, David  O. Selznick a implorat-o pe Margaret Mitchell să-i spună ce părere are.

Însă singurul lucru pe care l-a spus autoarea a fost că Tara (casa familiei O’Hara) nu e nici pe departe ce și-a imaginat ea. Nimic mai mult!


Horoscop. Previziuni pentru Anul Bivolului de metal

Cea mai ciudată epidemie din istorie. Se cheamă ”ciuma dansului”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre