Actorul Horia Șerbănescu a debutat la 5 ani. A murit trist, părăsit de copii

Actorul Horia Șerbănescu a debutat la 5 ani. A murit trist, părăsit de copii
Actorul Horia Șerbănescu a debutat la 5 ani și a rămas pe scenă 70 de ani. Oficial, a fost cel mai vechi colaborator al Radioului Public. A murit singur și trist, părăsit de copii.

Actorul Horia Șerbănescu avea 5 ani când a urcat pe scenă. În 1929, a jucat rolul Regelui Mihai din spectacolul ”Miss Revista”, de la Teatrul de Revistă Cărăbuş.

La 5 ani, a jucat Statu Palmă Barbă Cot, din ”Rodia de Aur” la Teatrul Național

A fost remarcat și a urmat imediat un alt rol,  Statu Palmă Barbă Cot, din ”Rodia de Aur” la Teatrul Național. Spectacolul a fost  transmis la Radiodifuziunea Română. Astfel, a devenit cel mai vechi colaborator al Radioului Public.

Horia Șerbănescu (primul în dreapta) a devenit cel mai vechi colaborator al Radioului Public

Actorul Horia Șerbănescu, 70 de ani pe scenă

Actorul Horia Șerbănescu nu a fost uitat de cei care s-au bucurat să îl vadă pe scena teatrului de revistă, la radio ori la televizor.

Cei tineri nu prea știu despre actorul Horia Șerbănescu, dar multe generații de români au râs cu poftă la momentele sale, pe scenă la ”Cărăbuș”, la ”Tănase”, la Revelioanele din comunism.

Horia Șerbănescu, în cuplet cu bunul său prieten, Radu Zaharescu, însemna umor de calitate, spectacol în adevăratul sens al cuvântului.

A format un cuplu artistic foarte îndrăgit cu Radu Zaharescu, alături de care a cunoscut succesul în Teatrul de Revistă ”Cărăbuşul” lui Constantin Tănase. Era unul dintre cuplurile artistice cele mai cerute de Televiziunea Română, în special de Revelion. Mulți ani, cei doi au fost cap de afiș în spectacolele de revistă.

Horia Șerbănescu a avut o carieră artistică îndelungată, 70 de ani. A jucat de toate: dramă, revistă, comedie, operetă, comedie muzicală, a apărut în filme, la televiziune și era prezent des la radio.

Horia Șerbănescu a refuzat să mai apară fără prietenul său

Din prima căsătorie, Horia Șerbănescu avea o fată și un băiat. La bătrânețe s-a căsătorit cu o tânără speranță a muzicii ușoare, Gina Pătrașcu, cu care a mai făcut un copil. Artista a părăsit țara și trăiește în străinătate.

Actorul s-a stins în septembrie 2010, părăsit de copii și trist, după o carieră în teatrul de revistă de peste 70 de ani. Adecedat în 2010, la 86 de ani, măcinat de o boală terminală.

Horia Șerbănescu: ”Eu m-am dus să mă întâlnesc cu Sfântul Petru și l-am găsit pe Sfntul Așteaptă”

Bunul său prieten Radu Zaharescu a plecat dintre noi în anul 1999, iar Horia Șerbănescu a refuzat să mai apară fără colegul său. Împlinise și el 75 de ani, dar era încă plin de energie.

Asta, până într-o zi, în 2006, când inima sa s-a oprit pentru câteva momente. Medicii l-au adus la viață, iar Horia Șerbănescu a făcut o glumă pe această temă. ”Eu m-am dus să mă întâlnesc cu Sfântul Petru și l-am găsit pe Sfântul Așteaptă”, a povestit actorul, într-un interviu mai vechi.

Treptat, publicul l-a uitat, a rămas singur şi tristețea i-a grăbit sfârșitul actorului. Şi-a încheiat toate socotelile, s-a îngrijit până şi de amenajarea locului de veci.

N-a vrut să fie povară nici pentru fiica sa, nici pentru fiul său, despre care spunea că nu îl mai băga în seamă. Se vorbea la vremea aceea că relația cu copiii cei mari a avut de suferit din cauza femeii cu care tatăl alesese să-și lege destinul.

Sursa: cinemagia.ro


Horoscop Minerva – 17 februarie. Balanțele trebuie să evite deciziile majore

Povestea unui geniu chinuit. Toulouse-Lautrec, artă și cabaret la Moulin Rouge