Actrița Olivia Hussey, care a jucat rolul Maicii Domnului, era celebră de la 15 ani

Actrița Olivia Hussey, care a jucat rolul Maicii Domnului, era celebră de la 15 ani
”Iisus din Nazaret”, filmul regizat de Franco Zeffirelli, este considerat o capodoperă, ”magnum opera”. Totul este impresionant, scene, muzică, iar actorii sunt fascinanți. Olivia Hussey, în rolul Maica Domnului, a stârnit valuri de iubire.

Actorul principal din film, Robert Powell, avea 33 de ani când a jucat acest rol, exact vârsta când Iisus a fost răstignit. Este rolul vieții lui. La rândul ei, superba actriță Olivia Hussey avea 26 de ani și un chip angelic. În plus, avea peste 10 ani de experiență de excepție. Filmul a fost difuzat în anul 1977.

Olivia Hussey, în rolul Maica Domnului, a stârnit valuri de iubire

Olivia Hussey, actrița care a jucat rolul Maicii Domnului

Olivia Hussey era star internațional când a jucat rolul Maicii Domnului în filmul ”Iisus din Nazaret” (1977), considerat cel mai emoționant film despre viața Iisus. Genialul regizor Franco Zeffirelli mai lucrase cu ea și a mizat pe talentul ei și pe chipul ei angelic. Și vocea a ajutat-o, blândă, caldă, mângâietoare.

Olivia Hussey nu trebuia să râdă. Se vedea bucuria din superbii ei ochi albaștri. Nu trebuia să plângă pentru că pe tot chipul ei se citea suferința.

Franco Zeffirelli a descoperit-o pe când era o adolescentă și a ales-o pentru celebrul rol din ”Romeo și Julieta” (1968). Olivia Hussey a câștigat Premiul Globul de Aur și două premii succesive pentru cel mai bun actor Donatello. A devenit chipul Julietei pentru totdeauna.

Apoi, a apărut în mai multe filme și producții de televiziune. Actrița a fost distinsă cu premiul CAMIE din 2007 pentru cea mai bună interpretare de către o actriță pentru rolul ei de Mama Tereza în adaptarea filmului din 2003, ”Maica Tereza din Calcutta”.

Franco Zeffirelli a descoperit-o pe când era o adolescentă și a ales-o pentru celebrul rol din ”Romeo și Julieta” (1968). Olivia Hussey avea 15 ani

Olivia Hussey, cariera

Actrița are acum 70 de ani și este încântătoare. La naștere se numea Olivia Osuna. Este din Buenos Aires, Argentina. Mama ei Joy era secretară, dar tata Andreas Osuna (alias Isvaldo Ribo) era cântăreț de operă și tango argentinian.

La vârsta de șapte ani s-a mutat la Londra, Anglia, împreună cu fratele și mama ei, care tocmai divorțase. Micuța Olivia a studiat teatru de mică și a început să aibă diverse roluri. Atunci a remarcat-o Franco Zeffirelli care tocmai căuta o Julietă cât mai aproape de personajul lui Shakespeare. A ales-o din 500 de candidate. De atunci, Olivia Hussey a jucat în peste 40 de filme.

Olivia Hussey are acum 70 de ani și este încântătoare

Olivia Hussey, viața personală

Mutată în Los Angeles se îndrăgostește de celebrul actor Dean Paul Martin, fiul renumitului actor și cântăreț Dean Martin. Mariajul durează din 1971, până în 1978,  și atunci se naște fiul lor Alexander Martin, în prezent actor.

După primul divorț, se recăsătorește cu un muzician celebru de origine japoneză, Akira Fuse, cu care are un al doilea băiat, Marx, născut în 1983. Căsătoria se destramă în 1989, după multe certuri și neînțelegeri.

Din 1991, este căsătorită cu actorul David Glen Eisley și au împreună o fiică, născută în 1993, India Esley. Sursa: biographyarchive.com


Cum arată acum Robert Powell, actorul care a interpretat rolul Iisus din Nazareth din celebrul film

Steaua din Betleem care l-a anunțat pe Iisus. Explicații posibile