Legenda Sfântului Graal din care a băut Iisus. Un mister din cele mai vechi timpuri

Legenda Sfântului Graal din care a băut Iisus. Un mister din cele mai vechi timpuri
Se spune că, un cavaler a descoperit fabulatul Sfântul Graal. Celebrul potir și-a câștigat puterea spirituală ca pahar folosit de Iisus Hristos în timpul ultimei cine.

Legenda Sfântului Graal. Un mister din cele mai vechi timpuri. În Biblie, cupa folosită de Iisus Hristos la Cina cea de Taină este puțin mai mult decât o recuzită, fără a avea o importanță deosebită. 

Legenda Sfântului Graal

 Legenda Sfântului Graal. Un mister din cele mai vechi timpuri. De-a lungul secolelor, soarta acestui vas acum legendar, așa-numitul Sfânt Graal, a ajuns să bântuie povești variind de la legenda Arthuriană la Indiana Jones și Ultima Cruciadă.

Deoarece Isus a folosit cupa la Cina cea de Taină în ceea ce a devenit baza Euharistiei creștine, Graalul a luat pentru mulți aura unei relicve extrem de sfinte.

Graalul capătă o semnificație și mai mare din povestirile despre care Iosif din Arimateea, în al cărui mormânt a fost așezat Iisus înainte de înviere, a folosit cupa pentru a colecta sângele lui Isus în timp ce era răstignit. 

Teoriile abundă despre locul în care s-a dus în cele din urmă cupa. Una dintre acestea spune că Templierii, un ordin militar medieval care a persistat mai mult de 200 de ani, a luat-o de la Ierusalim în timpul cruciadelor.

Poveștile Graalului

Există, de asemenea, o poveste în care Iosif duce Graalul la Glastonbury, Anglia. Se susține că a plecat în această călătorie în timpul răstignirii lui Hristos.

În 1906 a fost găsit la Glastonbury un castron albastru pretins de unii Graal. De atunci, cel puțin alte patru cupe au fost proclamate Graal, două din Anglia și Țara Galilor și două din Orientul Mijlociu.

Dar realitatea, conform istoricului Richard Barber, este că poveștile Graalului sunt doar atât. Povești. El a scris și o carte pe tema acestui subiect, numită The Holy Graal: Imagination and Belief.

Mariah Carey dezvăluie secretul cu care a slăbit 32 de kg. Bonus, divulgă o dietă minune!