Adevărul despre momentul în care Ana Maria Brânză l-a umilit pe ministrul Tineretului. Asta nu s-a văzut la TV

Adevărul despre momentul în care Ana Maria Brânză l-a umilit pe ministrul Tineretului. Asta nu s-a văzut la TV
Ana Maria Brânză (Popescu), scrimera premiată cu aur la mondiale și europene, care a făcut istorie în disciplina scrimei, a dezvăluit culisele celebrului incident în care l-a umilit pe ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak. Și nu doar atât. Sportiva care a adus onoare României pe cele mai înalte podiumuri spune și ce umilințe a îndurat, la rândul ei, pentru a face performanță în țara noastră.

Invitata Irinei Păcurariu la „Reţeau de idoli”, în ediția de luni, 4 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 2, este Ana Maria Brânză (Popescu), o sportivă desemnată de cinci ori cea mai bună spadasină a lumii și multiplă medaliată olimpică.  În cadrul interviului, sportiva a făcut dezvăluiri șocante.

Până la umilința ministrului Novak, a fost umilința ei

„Primul meu costum de scrimă a fost făcut de ai mei, din pânză de cort. O culoare nedefinită, un crem sau gălbui. Era urât, dar era al meu și nu trebuia să mai împrumut de la altcineva echipamentul. Ţin minte că la primele competiţii internaţionale la care am participat, mergeam cu costumele îngălbenite de vreme ale colegilor mai mari, cu şosete împrumutate şi ele, şosetele de scrimă fiind unele speciale și adidaşii lipiţi cu leucoplast. Arătam ca de bogdaproste. Şi cu toate astea învingeam sportive din alte ţări în costume de un alb impecabil”, povestește fosta scrimeră Ana Maria Brânză, despre drumul său spre performanță.

Adevărul despre momentul în care Ana Maria Brânză l-a umilit pe ministrul Tineretului. Asta nu s-a văzut la TV

Prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, argintul la spadă, îi aparține. La întoarcerea în ţară, Ana Maria Popescu refuza însă să dea mâna cu oficialii care merseră să o întâmpine la aeroport. După aproape doi ani, sportiva încearcă să lămurească incidentul care arunca la acea vreme sportul românesc într-o mare polemică.

Oficialii s-au înghesuit la locurile din față

Ministrul Novak a rămas cu mâna întinsă la aeroport.

„M-a enervat faptul că fusesem plecată mai bine de o lună de acasă şi nu înţelegeam de ce pe culoarul când ieşi din avion trebuie să fie oficiali şi nu familia, oamenii pe care ţi i-ai dori să-i vezi. Asta nu am înţeles-o niciodată. De ce acelea sunt primele feţe pe care ar trebui să le vezi. Ştiam deja ce se scrisese în presa din România, dar nu-mi făcusem un plan ca să zic: Gata, merg acolo şi… Asta am simţit, revolta! Ce m-a mai deranjat a fost faptul că peste tot s-a scris că am refuzat să dau mâna cu ministrul Tineretului şi Sportului. Dar eu nu i-am salutat nici pe ceilalţi oficiali, de ce ei erau mai puţin importanţi? În momentul în care am ieşit din aeroport, am văzut un miliard de camere aţintite asupra noastră şi nu înţelegeam de unde atâta interes brusc pentru scrimă”.