De acum încolo avem toate șansele să fim feriți de boli. Polidinul iese din nou pe piață. Producția a depășit etapa de laborator.
Adio probleme majore la răceli și gripe! Institutul Cantacuzino a dat vestea cea mare. Reînvie bătrânul Polidin
S-a reluat producția de Polidin, unul dintre medicamentele românești care, de-a lungul vremii, au făcut adevărate minuni. Vestea a fost dată chiar de cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Cu doar puțin timp în urmă aceștia au spus că medicamentul a depășit etapa de laborator. Polidinul este cel mai cunoscut imunomudulator din istorie și a fost utilizat cu succes dinainte de începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.
A fost modernizat procesul de fermentație bacteriană
În acest moment, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare. Se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin. Oamenii de știință au modernizat și procesul de fermentație bacteriană și s-a trecut la o tehnologie modernă.
Vor apărea capsule gelatinoase de tip ursuleț
De data acesta, Polidinul nu va mai fi sub formă de injecții. Acesta va fi prezent sub forma unor capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O). De asemenea, va exista și spray nazal POLIDIN-N. Prin această nouă formă, cu siguranță produsul va fi mult mai atractiv pentru toți românii, inclusiv pentru copii.
Va exista și Polidin sub formă injectabilă
Pe de altă parte, spun oamenii de știință, va exista și Polidiul cu administrare injectabilă, pe care îl știa toată lumea cu ani în urmă. „Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale.
Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă”, au anunțat sâmbătă, reprezentanţii Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, pe pagina de Facebook.
Sursă foto: cancan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook