Lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Sunt decontate 100%

Lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Sunt decontate 100%
Circa 1.000 de medicamente esențiale vor fi decontate 100%. Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul prin care aprobă lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active).

O mulțime de bolnavi vor avea parte de medicație gratuită. Ministrul sănătății a aprobat lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active).

Lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România

Lista medicamentelor esențiale a fost completată cu circa 159 de denumiri comune. Asta înseamnă aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe care vor fi decontate. Pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum și pentru bolile endocrine, printre altele.

Medicamentele cuprinse în ordinul aprobat de ministrul Sănătații se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât povara financiară asupra pacientului să fie zero.

Lista medicamentelor decontate 100%

Au fost introduse noi produse farmaceutice

În 24 iunie, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a aprobat ordinul prin care au fost modificate normele privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman. A fost introdusă o nouă categorie de produse farmaceutice, medicamentele esențiale, pentru care prețul maximal aprobat va fi media celor mai mici trei prețuri din statele din Europa.

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active) a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 710 din 19 iulie a.c. Sursa: ms.ro


Nu beți ceai cu medicamente! Iată de ce

Alungă migrenele fără să iei medicamente!

Recomandarile noastre