Bolnavii de cancer, în continuare fără citostatice. Între timp, Institutul Oncologic și Ministerul Sănătății fac ping pong cu cine e de vină

Bolnavii de cancer, în continuare fără citostatice. Între timp, Institutul Oncologic și Ministerul Sănătății fac ping pong cu cine e de vină
În timp ce bolnavii de cancer nu beneficiază de citostatice, căci acestea lipsesc, managerul Institutului Oncologic și Ministerul Sănătății aruncă vina de la unul la celălalt.

În urmă cu aproximativ 10 zile, Institutul Oncologic din București a semnalat lipsa din farmacia spitalului a citostaticelor, precum și a 3 medicamente adjuvante în tratarea cancerului. Totul a ieșit la iveală în urma unei scrisori înaintate de medici. Corpul medical al Institutului Oncologic București arăta, într-o scrisoare deschisă, că „își afirmă susținerea și sprijinul necondiționat pentru actualul manager interimar al institutului, dr. Bogdan Cosmin Tănase, în condițiile în care s-a creat un curent de opinie defavorabil în mass-media, privind activitatea medicală de la institut”.

Dr. Bogdan Tănase era, până acum aproximativ o lună, director medical în cadrul Institutului. Fostul ministru Vlad Voiculescu l-a pus însă în fruntea Institutului, în calitate de manager. În momentul în care s-a semnalat lipsa citostaticelor, Ministerul Sănătății a dat vina pe „achiziția defectuoasă”. „Criza de medicamente de la Institutul Oncologic se datorează „unei defectuoase organizări a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare și pentru care nu au fost încheiate acorduri-cadru”, spunea Ministerul Sănătății.

Nou manager al Insitutului Oncologic se apără. Spune că nu e vina lui 

Într-un interviu acordat Medika TV, noul manager se apără, spunând că vina este a fostei administrații. Mai mult decât atât, Dr. Bogdan Tănase spune că ministerul știa de situație. „Ca director medical, împreună cu alte cadre medicale am întocmit o petiție, adresată inițial fostului manager al Institutului Oncologic București, în care semnalam deficiențele din sistemul de achiziții, care provocau lipsurile de medicamente și materiale sanitare. La această petiție, pe care am făcut-o cu 3 luni în urmă, nu ni s-a răspuns în termeni favorabil. După răspunsul primit, am înaintat aceeași petiție către Ministerul Sănătății. Acestea au fost puterile mele la momentul respectiv. Fostul ministru al Sănătății avea cunoștință și cred că de aceea s-a luat decizia de a schimba directorul”. 

De asemenea, dr. Bogdan Tănase consideră că este nedrept să i se impute probleme pe care spitalul pe care îl conduce în prezent le întâmpină de mai mulți ani. „Ca manager numit în urmă cu o lună nu cred că este normal să mi se impute ceea ce s-a întâmplat cu 2 ani în urmă. Punctual au mai lipsit citostatice în spital”, a mai spus dr. Bogdan Tănase. 

Foto: Facebook

Dan Diaconescu se întoarce. Anunțați-vă rudele și prietenii, vin „filmele DD”!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp