Nu beți ceai cu medicamente! Iată de ce

Nu beți ceai cu medicamente! Iată de ce
Anumite tipuri de ceai sunt total interzise alături de diverse substanțe. Nu beți ceai cu medicamente. Iată explicația.

Cu siguranţă ceaiul verde a devenit o băutură indispensabilă pentru femeile moderne, dar puţine dintre ele cunosc că acest antioxidant este contraindicat de băut, împreună cu unele medicamente. Nu beți ceai cu medicamente.

Sigur că o cană de ceai poate face minuni pentru sănătate, dar și pentru relaxarea la un film bun sau o carte interesantă pe care o citim. Beneficiile ceaiurilor sunt cunoscute și utilizate din cele mai vechi timpuri. Însă când vine vorba de anumite medicamente, specialiștii recomandă precauție în consumarea acestora alături de faimosul ceai. 

Ceai de sunătoare cu medicamente, interzis. Interferează cu pastilele pentru răceală

Ceaiul de sunătoare este sănatos şi benefic dacă ai nevoie de un calmant natural, însă ar trebui să ştii că este contraindicat în cazul în care iei medicamente pentru răceală. De asemenea, combinaţia de ceai de sunătoare cu medicamente pentru hipertensiunea arterială poate fi periculoasă, întrucât substanţele din plantă provoacă îngustarea vaselor de sânge. Medicii te sfătuiesc să eviţi consumul de ceai de sunătoare şi dacă suferi de ulcer, deoarece anulează efectul medicamentelor prescrise pentru ameliorarea bolii.

Ceaiul verde interferează cu medicamentele pentru insuficienţă cardiacă

Ceaiul verde este o mică vedetă printre toate celelalte ceaiuri. Are proprietăţi antioxidante, menţine frumuseţea pielii, detoxifică organismul de substanţele nocive, are efect tonic şi te ajută să slăbeşti. Dar ceaiul verde nu este indicat tot timpul. Dacă ai insuficienţă cardiacă sau alte forme de cardiopatie ischemică, nu trebuie să bei ceai verde. Asta deoarece poţi declanşa alte afecţiuni.

De asemenea, ceaiul verde este contraindicat în cazul în care iei anticoncepţionale orale, deoarece pilulele pot prelungi perioada în care cofeina rămâne în organism. Nu toate pilulele contraceptive au efecte nedorite în combinaţie cu ceaiul verde. Cel mai bine ar fi să întrebi farmacistul sau medicul dacă substanţele din medicamente  interferează cu cele din ceaiul verde.

Foto: Facebook