Adrian Ghenie a dat lovitura la Hong Kong. S-au vândut două tablouri la prețuri uriașe

Adrian Ghenie a dat lovitura la Hong Kong. S-au vândut două tablouri la prețuri uriașe
Pictorul român Adrian Ghenie este cel mai apreciat artist contemporan, iar lucrările lui sunt foarte bine vândute.  La licitația de la Hong Kong, s-au vândut două tablouri la prețuri uriașe.

Adrian Ghenie este considerat reprezentantul noului val al artei vizuale românești. Colecționarii dau mulți bani să pună mâna pe un tablou semnat de artistul român. La cea mai recentă licitație, de luni, 19 apilie, două tablouri cu semnătura lui au fost cumpărate pentru sume foarte mari.

Adrian Ghenie a dat lovitura la Hong Kong

Adrian Ghenie (43 de ani) este cel mai bine cotat artist român în viață.  Două lucrări realizate de pictorul român, „Self-Portrait in 1945” şi „The Trip”, au fost adjudecate luni, 19 aprilie, la Sotheby’s Hong Kong.

„Self-Portrait in 1945” este un ulei pe pânză semnat şi datat 2015 şi provine din Nicodim Gallery, Los Angeles. Lucrarea a fost cumpărată în final cu 1,15 milioane de euro.

„The Trip”, tot ulei pe pânză, este semnat şi datat 2016 şi provine dintr-o colecţie privată. Pânza a fost adjudecată la 5,14 milioane de euro, scrie hotnews.ro.

Lucrarea ”Self-Portrait as Vincent Van Gogh a fost vândută în 2016 cu 2,6 milioane de dolari, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s la New York. Lucrarea a fost achiziţionată de omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa.

„Self-Portrait in 1945” este un ulei pe pânză semnat şi datat 2015
„The Trip”, tot ulei pe pânză, este semnat şi datat 2016

Adrian Ghenie, un artist de succes

Adrian Ghenie are succes. Pictura ”Nickelodeon”, realizată de Adrian Ghenie în 2008 – reprezentând opt siluete estompate purtând paltoane ample s-a vândut cu 9 milioane de dolari.

În multe din lucrările sale, Adrian Ghenie a prezentat personalităţi istorice, între care Adolf Hitler, Josef Mengele, dar şi Charles Darwin.

Născut în Baia Mare, în 1977, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în 2001. După ce a încercat să trăiască din artă în Viena şi Sicilia, s-a întors în Cluj-Napoca şi a înfiinţat galeria Plan B, alături de Mihai Popin, în 2005.

În prezent trăiește la Berlin, din 2013. Atât la Berlin, cât și la Cluj, artistul a contribuit la dezvoltarea galeriei Plan B, care expune lucrările noii generații de artiști români. Galeria a fondat-o în 2005, împreună cu Mihai Popin, la Cluj, și apoi a extins-o în capitala Germaniei.


El e cel mai bogat artist român în viață. A vândut în pandemie de peste 26 de milioane de euro

Sabin Bălașa, cel mai bine plătit pictor în comunism. A făcut portretele Ceaușeștilor