Simona Ionescu / Redactor Șef

Adrian Mutu a fost operat de urgență. Situația a fost una critică

Adrian Mutu a fost operat de urgență. Situația a fost una critică
Celebrul antrenor Adrian Mutu a ajuns de urgență la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală. Ce s-a întâmplat cu Mutu.

Adrian Mutu a avut nevoie de intervenția rapidă a medicilor, întrucât a suferit de o criză de apendicită acută.

Adrian Mutu a fost operat de urgență. Situația a fost una critică

Cu puțin timp în urmă, Adrian Mutu a suferit o intervenție chirurgicală din cauza unei crize de apendicită acută. Vestea a fost dată de reprezentanții FC Rapid 1923, care sunt alături de el și îi urează însănătoșire grabnică. Inițial, fostul fotbalist a ajuns la spitalul din Târgu Jiu dar, pentru că risca să facă peritonită, medicul echipei Rapid a insistat să fie adus la Spitalul Floreasca din Capitală.

„Adrian Mutu a fost operat cu succes și îi va susține pe băieți de pe patul de spital! Antrenorul nostru a suferit o intervenție chirurgicală, în urma unei crize de apendicită acută (…) Multă sănătate, Mister! Recuperare ușoară și te așteptăm cât mai rapid alături de noi!”, au scris aceștia pe Facebook.

Care sunt simptomele apendicitei acute

Potrivit informațiilor oferite de specialiști, în caz de apendicită acută, este neapărată nevoie de operație de apedicectomie. Această afecțiune apare atunci când apendicele este blocat fie de un coprolit (materii fecale), fie de corp străin, chiar și de cancer, dar se poate instala și ca urmare a unei alte inflamații.

Simptomele care trebuie să vă dea de bănuit sunt durerea, care apare de obicei în partea din dreapta jos a abdomenului, în capul pieptului sau în zona ombilicului. Alte simptome sunt greața, vărsăturile și inapetența. Tot din categoria simptomelor fac parte diareea, meteorismul abdominal, chiar și constipația. Durerea se accentuează la mișcare, când inspirați profund, tușiți sau strănutați.

Apendicita acută este mai frecventa la bărbați și adolescenți

Medicul își dă seama de afecțiune din simptomatologia descrisă de pacient, dar poate cere și alte examene paraclinice, precum ecografia abdomino-pelvină, tomografia computerizata abdomino-pelvină și radiografia abdominala simplă.

Dacă nu este tratată la timp, apendicita acută poate conduce la apariția peritonitei, abces local sau a plastronului apendicular. Apendicita acută este mai frecventa la bărbați și adolescenți. De asemenea, există riscul să dezvoltați această afecțiune dacă și alți membri ai familiei au avut apendicită acută.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre