Oligarhul rus Roman Abramovich a fost la un pas de moarte, după ce a avut simptome asemănătoare otrăvirii.
Agentul lui Abramovich a recunoscut. Magnatul a fost otrăvit la negocierile dintre Rusia și Ucraina. „A orbit pentru câteva ore…”
Totul s-a întâmplat după ce acesta a participat la începutul lunii la negocierile pentru pace pe care Rusia le-a avut cu Ucraina. Oligarhul a făcut parte din echipa de negociatori și a fost de mai multe ori la Moscova, Kiev și Istanbul. Acesta a avut probleme când se afla la Kiev.
Potrivit The Wall Street Journal, patronul echipei Chelsea și alți trei membrii din delegația Ucrainei s-au cazat într-un apartament din Kiev, unde li s-a făcut rău. Experții susțin că ar fi fost vorba de simptomele unui atac cu un agent chimic, pentru că oligarhul a început să aibă ochii roșii, iar pielea de pe mâini și de pe față ar fi început să se exfolieze.
De asemenea, Daily Mail susține că pentru câteva ore nu a mai văzut nimic și a fost nevoie de ajutorul medicilor. Cei patru sunt acum în afara oricărui pericol, iar Abramovich se ocupă în continuare să găsească o soluție pentru a rezolva situația tensionată dintre Rusia și Ucraina. La rândul lor, cei la BBC susțin că aceștia ar fi mâncat doar ciocolată și ar fi băut apă, înainte să li se facă rău.
Cine i-a vrut răul lui Abramovich
Experții care au investigat incidentul spun că e foarte greu de aflat cine ar fi vrut să-l omoare pe Abramovich și pe ceilalți trei. Pe de altă parte, potrivit WSJ e posibil ca cei care au recurs la un asemenea lucru să fi fost o facțiune din politica rusească, care dorește ca războiul să continue și negocierile să nu aibă loc așa cum trebuie.
De altfel, în trecut Rusia a mai fost acuzată că a otrăvit oficiali de rang înalt, în primul rând pe fostul președinte ucrainean, Viktor Yushchenko, dar și pe Alexei Navalnîi, un opozant al președintelui Putin. În 2006 a murit în urma otrăvirii cu poloniu și fostul spion rus Alexander Litvinenko, critic al lui Vladimir Putin.
Sursă foto: GQ
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook