Alec Baldwin a primit sentința pentru uciderea regizorului Halyna Hutchins. Iată cât ar putea sta după gratii

Alec Baldwin a primit sentința pentru uciderea regizorului Halyna Hutchins. Iată cât ar putea sta după gratii
Potrivit informațiilor furnizate de BBC News, actorul american Alec Baldwin trece prin momente grele. Nu a putut să demonstreze că e nevinovat după ce a împușcat-o accidental pe platourile de filmare a peliculei Rust pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins.

De același tratament va avea parte și armurierul peliculei, Hannah Gutierrez-Reed. Până în acest moment, nici unul nu a dat vreo explicație.

Decizia îi aparține procurorului districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, care a afirmat că nimeni nu e mai presus de lege, drept urmare acuzațiile împotriva celor doi urrmează a fi depus până la sfârșitul lunii.

„Actorul și producătorul Alec Baldwin și armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor puși sub acuzare pentru ucidere din culpă. După o analiză amănunțită a dovezilor… Am stabilit că există suficiente dovezi. Nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a anunțat Mary Carmack-Altwies.

Riscă 18 luni de închisoare

Dacă legea va spune că sunt vinovați, cei doi putea sta după gratii 18 luni. De asemenea, vor plăti și o amendă în valoare de 4040 de lire sterline, adică 5000 de dolari.

În ceea ce îl privește pe asistentul de regie Dave Halls, adică cel care i-a dat lui Baldwi arma cu puțin înainte de producerea accidentului mortal, acesta a semnat un acord de recunoașterea a vinei privind utilizarea neglijent a unei arme mortale, mai spun procurorii.

Cum s-a întâmplat nenorocirea

Nenorocirea a avut loc pe data de 21 octombrie 2021 într-o fermă din Santa Fe (New Mexico). Alec Baldwin a primit o armă care ar fi trebuit să conțină gloanţe oarbe dar, din păcate, a fost vorba de muniție reală, iar proiectilul a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani. A fost rănit și regizorul Joel Souza.

Potrivit poliției, cel care ar fi introdus muniția în arma utilizată de actor ar fi fost armurierul peliculei, Hannah Gutierrez-Reed. În august anul trecut, Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia directoarei de imagine, însă suma pusă la bătaie nu a fost dezvăluită.

Recomandarile noastre