Alec Baldwin iese la luptă. S-a săturat de acuzații și a decis să spună ce s-a întâmplat cu adevărat

Alec Baldwin iese la luptă. S-a săturat de acuzații și a decis să spună ce s-a întâmplat cu adevărat
Alec Baldwin e târât în procese pentru împușcarea regizoarei, iar verdictul e departe. Actorul se consideră o victimă și explică de ce.

Incidentul sinistru, în care a fost împușcată mortal directoarea de imagine, iar regizorul a fost rănit grav, pe un platou de filmare din Santa Fe, Mexic, nu e nici de departe deslușit. Actorul Alec Baldwin filma un western cu buget redus, „Rust” când a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul filmului, după ce a exersat o scenă în care folosea un pistol încărcat de armurierul echipei, o tânără de 24 de ani, începătoare în domeniu.

Glonț pus intenționat?

Avocatul tinerei armurier nu exclude că cineva a pus în mod intenţionat un glonţ adevărat în arma cu care Alec Baldwin a tras. Apărărtorul susține că tânăra a scos muniţia dintr-o cutie în care credea că se aflau doar gloanţe oarbe și a menționat că cele letale arată similar cu cele oarbe. În aparență, nu există nicio diferență între proiectile, a adăugat.

În întărirea acestei suspiciuni vin și anchetatorii care dezvăluie că au descoperit că, pe lângă armurier, a mai existat o persoană care a manevrat pistolul. S-a stabilt astfel că armurierul Hannah Gutierrez a așezat trei arme de recuzită pe un cărucior în afara locului de filmare, iar primul asistent de regizor Dave Halls a luat pistolul din cărucior și l-a dus în biserică lui Alec Baldwin, fără să știe că era încărcat cu cartușe.

”Armă rece!”, a strigat Halls înainte de a-i înmâna pistolul lui Baldwin, folosind expresia pentru a semnala echipei că pistolul poate fi folosit în siguranță la fața locului, se spune în actul oficial al Poliției, scrie Daily Mail.
Câteva secunde mai târziu, filmând o scena în interiorul bisericii, Baldwin se pare că a țintit spre cameră și a apăsat pe trăgaci. A omorât-o accidental pe Halyna Hutchins în timp ce aceasta îl filma și l-a rănit pe regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei.

Alec Baldwin, muls de bani?

Deși din punct de vedere penal încă nu i s-a stabilit vinovăția sau nevinovăția, actorul s-a trezit cu mai multe procese civile deschise împotriva lui. Inclusiv soțul lui Halyna Hutchins, cu care era în relații apropiate, l-a dat în judecată pentru moartea soției sale, cerând despăgubiri.


În weekend, CNN a transmis imagini dintr-un interviu cu Alec Baldwin la Festivalul Internațional de Film Boulder, din Colorado. Acolo actorul a izbucnit și a susținut că există doar „două victime” pe platourile de filmare. Dar că mai multe persoane, care au deschis procese împotriva lui, sunt „justițiabili cu buzunare adânci”.

„Nimeni altcineva (în afara celor doi împușcați) nu este o victimă, ca să spunem așa. M-am confruntat cu o situație în care anumiți oameni nu sunt la fel de interesați să afle ce s-a întâmplat cu adevărat”, a mai spus Baldwin.
Actorul a spus că are „speranța că, atunci când vor fi descoperite faptele, nu va fi tras la răspundere penală” pentru împușcătura care a ucis-o pe Halyna Hutchins.

Baldwin și-a reiterat afirmația că nu e vinovat, acuzând-o din nou pe Hannah Gutierrez-Reed, armurierul care a spus că a încărcat revolverul Colt 45 cu ceea ce credea că sunt cartușe false.
„M-am bazat pe experții în siguranță de acolo pentru a declara că arma este în siguranță și pentru a-mi înmâna arma. Nu am avut niciodată o problemă”.
El a mai spus că actorii „nu au voie” să declare că o armă este sigură de folosit.