Simona Ionescu / Redactor Șef

Altă doctoriță tratează cu succes COVID-19. Nici un pacient nu a ajuns la spital

Altă doctoriță tratează cu succes COVID-19. Nici un pacient nu a ajuns la spital
O doctoriță de la ”Marius Nasta” spune că și ea tratează pacienții cu medicamente ieftine. Este pneumolog și spune că nici un pacient de-al ei nu a ajuns la spital.

Oamenii de știință și medicii din toată lumea caută permanent soluții să doboare virusul care a făcut atâtea victime. Până pe 24 martie, OMS anunțat că sunt 124 de milioane de cazuri confirmate cu COVID-19 și aproape 3 milioane de morți din cauza acestui virus.

Altă doctoriță tratează cu succes COVID-19

Medicul pneumolog Gilda Popescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din București

Medicul pneumolog Gilda Popescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din București, a fost la emisiunea ”Sinteza zilei”, realizată de Mihai Gâdea, la Antena 3. Doctorița a povestit cum a tratat bolnavi infectați cu noul coronavirus încă din vară cu un medicament ieftin, pe care oricine și-l poate permite.

Medicamentul este destinat pentru astm. Medicul a spus că nici un pacient tratat de cu acest medicament nu a ajuns în spital.

Medicul a citat un studiu realizat în Marea Britanie. Potrivit cercetătorilor de la Oxford, peste 90% dintre pacienții tratați cu acest medicament nu ajung să facă forme severe de COVID-19.

Medicul pneumolog Gilda Popescu a plecat de la cazuri reale

„Eu nu am pornit ca să fac un studiu științific. A fost o întâmplare pornită de la cazuri reale, cele de afectare pulmonară. Pacienții cu afecțiuni inflamatori cronice au nevoie de terapie, cel puțin astmaticii, de terapia cu corticosteroizi.

Toate ghidurile noastre menționează administrarea corticosteroidului inhalator încă din stadiul precoce al astmului bronșic.

Și-n bronhopneumopatiile obstructive cronice avem nevoie de acest medicament sub forma de aerosoli. Toți acești pacienți sunt tratați cu anumite medicamente care au rol în primul rând bronhodilatator, să adăugăm corticosteroizi. Așa am pornit eu.

La un pacient care avea o bronhopneumopatie obstructivă cronică am semnalat prezența unei suprainfecții de natură virală. Nu știam exact. Am făcut testul, pentru că în primul rând în această perioadă te gândeși la infecția cu virusul SARS-CoV-2. Am constat că era deja infectat”, a povestit dr. Gilda Popescu, despre prima persoană pe care a tratat-o folosind această schemă proprie de tratament.


O vedetă a medicinii americane este român. Pentru ce vrea să se întoarcă în țară

100 de ani de la descoperirea insulinei. Cine a fost primul pacient cu diabet al doctorului Nicolae Paulescu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre