Ana Maria Brânză povestește ce a pățit în Quatar. „Am ajuns în casa unor străini!”

Ana Maria Brânză povestește ce a pățit în Quatar. „Am ajuns în casa unor străini!”
Cea mai bună scrimeră a României face eforturi supraomenești pentru a reprezenta cu mândrie țara noastră peste hotare. Însă și cele mai mici lipsuri o pot scoate din joc atunci când presiunea e la cote maxime.

Sportiva medaliată cu aur a povestit că are un tabiet inedit fără de care nu reușește să performeze la adevărata sa capacitate în competiție, iar în Quatar a fost nevoită să apeleze la ajutorul străinilor. O armată de oameni s-a mobilizat pentru ca Ana Maria Brânză, acum Popescu după căsătorie, să primească o ceașcă de cafea!

Chiar ea a povestit importanța cafelei pentru ea și situația pe care a trăit-o în Emirate.

„Eu fără cafea nu rezist. Nici măcar în timpul competiției. Este o provocare atunci când ajung la un concurs să găsesc o cafea bună și asta mi s-a întâmplat când am fost pentru prima dată în Qatar. Mi s-a întâmplat să nu găsesc cafea, parcă nu se inventase cafeaua pe acolo și atunci am apelat la un bun prieten, care la rândul lui a apelat la alți prieteni, și uite cum am ajuns eu în casa unor necunoscuți să cerșesc puțină cafea care să mă țină trează a doua zi la concurs. Și ce credeți, datorită lor am câștigat și medalia de aur!”, a povestit scrimera în vârstă de 36 de ani.

A ales spada pentru că e stângace

Potrivit biografiei sale, Brânză s-a născut în cartierul Rahova din București, iar în jurul vârstei de 10 ani a încercat pentru prima oară scrima.  Floreta este arma tradițională de învățare, dar a ales spada pentru că era singura armă în toată sala cu mâner pentru stângaci. Brânză a devenit campioană a României după 7 luni de antrenamente.

După bacalaureat, i-a fost oferită o bursă de către o universitate din America, dar a ales să rămână în România.

A câștigat de 4 ori titlul de campioană mondială la scrimă este unul dintre numele răsunătoare din lumea sportului, în lume. Faimoasa sportivă se bucură de o carieră strălucită.

S-a căsătorit pe 15 august 2015 cu poloistul și stelistul Pavel Popescu, al cărui nume îl va purta în competiții. Scrimera are un aur olimpic și peste 20 de astfel de medalii la campionatele mondiale.

Trebuie spus că, sportiva a vorbit mereu în interviuri că în spatele ei a stat întodeauna mama. Ea a susținut-o în toate situațiile, a sfătuit-o și i-a dat încredere în ea. Maria Brânză, mama campioanei, este extrem de mândră de fiica. Spadasina seamănă foarte mult cu ea.