Anastasia Romanov a Rusiei și cel mai mare mister al istoriei

Anastasia Romanov a Rusiei și cel mai mare mister al istoriei
Dincolo de Vladimir Putin și Anna Kournikova, una dintre cele mai importante personalități rusești este Anastasia Romanov, o tânără ducesă, devenită și o legendă în toată Rusia, după ce ea și familia ei au fost executați, iar ea ar fi supraviețuit atacului.

Anastasia Romanov a fost o emblemă politică din ziua în care s-a născut, dar nu într-un mod pozitiv.Născută pe 18 iunie 1901 într-o familie regală rusă, Anastasia a fost cea mai tânără fiică a țarului Nicolae al II-lea, ultimul împărat al Rusiei. 

Titlul de ducesă, copilărie de servitoare

Anastasia a fost o fată genială.Împreună cu frații ei, trei surori mai mari și un frate mai mic, Marea ducesă a Rusiei a avut o copilărie destul de normal. Cu toate că a primit o educație aleasă, ea nu a primit niciun tratament regal când a venit vorba de viața ei de acasă. Ea și frații ei au făcut băi reci înghețate, au dormit în paturi mici și au ajutat servitorii la treburile gospodăriei.

Din păcate, copilăria Anastasiei a fost întreruptă la vârsta de 17 ani, din cauza tensiunilor politice extreme împotriva familiei Romanov. Cei 65 de Romanov regali s-au confruntat cu o ostilitate poporului, fiind acuzați de slaba  economie a Rusiei. Cu un război civil rus la orizont, Nicolae al II-lea a recunoscut că nu era pregătit să conducă țara și a încercat să abdice de la tron. Retragerea sa ca lider a fost acceptată. Din păcate, Anastasia și familia ei au fost arestați la domiciliu și exilați în Munții Ural. Romanovii trăiau deja un iad după ce au fost exilați, fiind forțați să rămână blocați într-o casă cu cinci camere din micul oraș Ekaterinburg. Anastasia și frații ei nu au putut să iasă afară să alerge, să se joace sau să respire aer curat în timpul zilei. Cu toate acestea, erau încă în viață, deși nu pentru mult timp.

Execuția Romanovilor, un capitol controversat

La scurt timp după ce Nicolae al II-lea a abdicat de la tron, un nou grup a venit pe scenă: bolșevicii. Aceștia erau dornici să pună în aplicare comunismul în Rusia, dar influența Romanovilor nu se epuizase și asta ar fi putut reprezenta o problemă pentru ei. Astfel, în seara zilei de 16 iulie 1918, Romanovii au fost treziți din somnul lor liniștit și instruiți să coboare la subsol, unde au fost închiși și condamnați la moarte. Execuția brutală și rapidă a născut unul dintre puternice mistere ale istoriei, mai cu seamă în cazul tinerilor Anastasia și Alexei, despre care mulți susțin că ar fi supraviețuit.

Povestea Anastasiei trece de la o tragedie fără sens la un mister istoric. Zvonurile despre moartea lor au început să circule, iar unii credeau că Anastasia și Alexei ar fi putut supraviețui impactând gloanțele datorită bijuteriilor pe care mama lor le-a cusut în hainele acestor. De-a lungul timpului, o serie de femei din Rusia s-au prezentat pentru a admite că sunt marea ducesă Anastasia.

Foto: Facebook

Meryl Streep și-a ignorat total colegii de platou și a intrat în depresie. Ce a provocat toată situația

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp