Înainte de 1989, gospodinele se descurcau cu puțin atunci când era vorba de mâncare. Nu se găseau ingrediente, iar dacă se găseau, erau adesea insuficiente. Mamele din comunism însă, s-au descurcat. Au conceput preparate delicioase „din nimic”, iar gusturile de altă dată – spun cei care au trăit acele vremuri – sunt inegalabile într-un sens pozitiv.
Un desert popular la acea vreme, dar aproape uitat acum, se făcea din macaroane. Anca Alexandrescu l-a recreat în propria bucătărie și a trezit cele mai frumoase amintiri.
Anca Alexandrescu: „Am făcut rețeta exact cum îmi faceă mama când eram copil”
- 500g paste,
- 700g branza de vaci,
- 300 g telemea,
- 150 g stafide,
- 150 g zahar,
- 4 oua,
- 200g de iaurt,
- coaja de la o lamaie rasa,
- vanilie
- un praf de sare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook