Anca Alexandrescu ne arată cum se face desertul copilăriei: macaroane cu brânză și stafide

Anca Alexandrescu ne arată cum se face desertul copilăriei: macaroane cu brânză și stafide
Anca Alexandrescu, moderatoarea emisiunii „Culisele statului paralel” de la Realitatea Plus, are multă pricepere în bucătărie. Când nu se ocupă cu politica sau cu mafia, ea intră în bucătărie și gătește cele mai îndrăgite preparate din copilăria celor care au trăit-o în anii de dinainte de comunism.

Înainte de 1989, gospodinele se descurcau cu puțin atunci când era vorba de mâncare. Nu se găseau ingrediente, iar dacă se găseau, erau adesea insuficiente. Mamele din comunism însă, s-au descurcat. Au conceput preparate delicioase „din nimic”, iar gusturile de altă dată – spun cei care au trăit acele vremuri – sunt inegalabile într-un sens pozitiv.

Macaroane cu branza si stafide, rezultatul final

Un desert popular la acea vreme, dar aproape uitat acum, se făcea din macaroane. Anca Alexandrescu l-a recreat în propria bucătărie și a trezit cele mai frumoase amintiri.

Anca Alexandrescu: „Am făcut rețeta exact cum îmi faceă mama când eram copil”

Ingrediente:
  • 500g paste,
  • 700g branza de vaci,
  • 300 g telemea,
  • 150 g stafide,
  • 150 g zahar,
  • 4 oua,
  • 200g de iaurt,
  • coaja de la o lamaie rasa,
  • vanilie
  • un praf de sare.
„Se pun pastele la fiert si se fac al dente.
Separat se amesteca branza, iaurtul, ouale, zaharul, apoi stafidele, vanilia, lamaia.
Dupa ce se fierb pastele, se scurg si se amesteca bine cu compozitia. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna in tava, se niveleaza bine si se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade 20-30 de minute!”, a explicat Anca Alexandrescu.
Foto: Facebook