30 de ani pe terenul de tenis. Pare greu de crezut, dar este adevărat. Horia Tecău a moștenit pasiunea pentru sport din familia lui. Tata a jucat baschet , iar bunicul box. Avea 6 ani când a intrat pe terenul de tenis.

Horia Tecău, de 30 de ani pe terenul de tenis

Simona Halep a fost prima care i-a urat ”La mulți ani!”, lui Horia Tecău. Pe 19 ianuarie, cel mai bun jucător român de tenis al momentului a împlinit 36 de ani. Amândoi sunt în Australia unde vor participa la turneul Australian Open.

Simona Halep a fost prima care i-a urat ”La mulți ani!”, lui Horia Tecău

Horia Tecău a intrat pentru prima dată pe un teren de tenis la vârsta de şase ani, dus de tatăl său, Romeo Tecău.

Ca orice copil de sportiv, Horia Tecău a făcut puţin înot şi puţin baschet, însă tenisul l-a atras cel mai tare. A renunțat la jocurile copilăriei și a ales să se antreneze pe terenul de tenis.

”Când eram mic, visam să joc și să câștig în Cupa Davis pentru România”, spunea Horia Tecău. Visul lui i s-a implinit și a strâns trofeu după trofeu, la Cupa Davis, la Wimbledon, la US Open, la Australian Open, Roland Garros.

Horia Tecău, remarcat la 10 ani de Ilie Năstase

Primii pași în tenis i-au fost ghidați în Constanța de antrenorul Nicușor Ene, până la vârstă de 8 ani, același care a antrenat-o pe copila Simona Halep.

Însă Ioan Macoveciuc a fost antrenorul care l-a format pe viitorul campion.

”Cel mai mult m-a ajutat profesorul Macoveciuc, cel care m-a antrenat până la 15 ani când am plecat în America grație unei sponsorizări”, povestea Horia Tecău.

Tatăl lui Horia Tecău a povestit că prima mare victorie a lui Horia într-un campionat a fost la vârsta de 10 ani.

Momentul care a marcat drumul pe care Horia Tecău a fost un turneu de la Herăstrău, când micul Horia a obţinut trofeul.

”La acel turneu a fost şi Ilie Năstase. După ce s-a uitat la mai multe meciuri, Năstase a zis «Puştiul ăsta e singurul care joacă tenis!». Se referea la Horia Tecău. ”Am zis atunci că  dacă şi Ilie Năstase a zis asta înseamnă că aşa este“, a povestit Romeo Tecău.

Cel mai mare tenismen al României nu s-a înşelat. Pentru Horia Tecău a câștigat trofee după trofee.

Puțini știu că Horia Tecău este și ambasador UNICEF și ajută copiii sărmani.


Povestea insulei lui Onassis. De ce a adus-o aici „Grecul de aur” pe Jacqueline Kennedy

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp