Simona Halep a avut azi, duminică, 27 septembrie, meci important la Roland Garros.

Sportiva noastră a reușit să o învingă în primul tur al turneului de Mare Șlem pe Sara Sorribes Tormo (23 de ani, 70 WTA), scor 6-4, 6-0. Simona Halep o va întâlni în turul 2 pe câștigătoarea dintre Irina Begu (30 de ani, 73 WTA) și Jil Teichmann (23 de ani, 54 WTA). Meciul celor două va avea loc tot astăzi, având startul în jurul orei 16:30;

Simona Halep își dorește un cadou special de ziua ei. ”Ar face din aniversarea mea o sărbătoare cu adevărat reușită”. În primele 12 ore de la afișarea anunțului, s-au strâns peste 30.000 de lei, dar i-ar trebui 122.000 de lei.

Simona Halep și-a donat ziua de naștere

Simona Halep, numărul 2 WTA, împlinește, duminică, 27 septembrie, 29 de ani, prilej cu care și-ar dori un cadou special. În acest scop, campioana noastră a creat o strângere de fonduri pe platforma Facebook. În primele 12 ore de la afișarea anunțului, s-au strâns peste 30.000 de lei, dar i-ar trebui 122.000 de lei.

Simona Halep își dorește ca banii strânși să fie utilizați la realizarea unui afterschool dintr-un autobuz vechi.

„Dacă ar fi să mă gândesc la un cadou pe care aș vrea să-l primesc, acesta ar fi să le arăt unor învățători dintr-un sat al României cât de mulți oameni le sunt alături.  Aș vrea să-i ajutăm să transforme un autobuz ruginit, salvat de la fiare vechi, într-un afterschool pentru toți copiii din sat”, a notat Simona pe Facebook. ”Orice contribuție, oricât de mică, de la cât mai mulți oameni din toate colțurile lumii le-ar da curaj celor doi tineri și ar face din aniversarea mea o sărbătoare cu adevărat reușită”, a adăugat.

Cum a ajuns Simona Halep de la fetița timidă, la o mare campioană

Este povestea unei fetițe românce care s-a născut la țărmul Mării Negre, în Constanța, pe 27 septembrie 1991. A fost botezată cu numele bunicii sale.

Era o fetiţă dulce ca o păpuşă, zglobie şi sprinţară, tunsă ”băiețoi”.

Când avea patru ani, într-o zi îl aștepta și îl privea pe fratele ei jucând tenis. La un moment dat, se plictisea foarte tare și a decis să ia o rachetă și să încerce să joace și ea. Racheta de tenis era mai mare decât ea, însă fetiţa nu a dezarmat, întrucât sportul alb i-a intrat la inimă.

Pentru a o susține, părinții săi au riscat financiar, au făcut credite la bănci. Norocul a însoțit-o, iar la 16 ani a găsit un sponsor dispus să îi acopere cheltuielile de deplasare la diverse turnee care s-au dovedit esențiale în cariera sa.

Într-unul dintre interviurile sale, Simona a spus: ”Nu mai știu exact câți ani aveam, mergeam la turnee și îmi era rușine să mă încălzesc înainte de meciuri. Mă încălzeam într-un colț sau în spatele vreunei clădiri. Am fost și un copil timid.”

Simona Halep, mândria românilor

Pentru modul serios în care joacă tenis, petru ambiția ei și tenacitate, pentru rezultatele ei, Simona Halep a devenit mândria naţională a românilor.

Ea a reaşezat România între ţările care contează, pe harta tenisului mondial. Este jucătoarea cu cea mai spectaculoasă ascensiune în ierahia WTA, iar răsplata pentru munca sa din ultimul an a venit.

Simona Halep a câștigat în ultimii ani două turnee de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019) și a disputat două finale (Roland Garros 2017 și Australian Open 2018). A fost numărul 1 mondial în 2017 și 2018.

Simona Halep, spijinită mereu de familie

Familia a stat tot timpul în spatele Simonei Halep, o familie de aromâni din Constanța. Tatăl ei, Stere Halep  a îndreptat-o spre tenis, dar fără să o forţeze.

Cel care a observat primul calităţile Simonei Halep a fost antrenorul Ioan Stan, pe când lucra cu fratele ei, Nicuşor. O văzuse pe margine, cum alerga fâşneaţă după mingi, şi i-a plăcut cum se mişcă, aşa că i-a pus racheta în mână şi a chemat-o la cursuri de iniţiere, de două ori pe săptămână. După un an şi ceva, când a crezut că e momentul să treacă la un alt nivel, i-a recomandat să continue cu Nicuşor Ene, fost elev de-al său, cu care Simona a început să lucreze zilnic. Deşi micuţă şi slăbuţă, se mişca bine pe teren, era iute, sprintenă şi învăţa foarte repede, spune Ene. La şapte ani, lovea toate loviturile, iar de la opt au început primele concursuri, primele finale jucate şi primele turnee câştigate.

”O să ajung cu fata asta la Roland Garros”, le spunea Stere Halep prietenilor, pe când Simona avea doar şapte ani.

La mulți ani, Simona Halep și la cât mai multe victorii!, îți urează redacția Rețete și Vedete.


Ce povestește Mădălina Ghenea despre primul film pe care l-a făcut în România. Lansarea va fi curând

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp