Ce povestește Mădălina Ghenea despre primul film pe care l-a făcut în România. Lansarea va fi curând

Ce povestește Mădălina Ghenea despre primul film pe care l-a făcut în România. Lansarea va fi curând
Mult mai cunoscută în lumea filmului din Italia și America decât în cea din România, Mădălina Ghenea abia așteaptă să vină în țară ca să participe la lansarea primului fim românesc în care joacă. Cel care a avut curajul să-i ofere un rol, fără să se gândească la situația că actrița îi va cere vreo sumă fabuloasă, a fost Dorian Boguță, de data aceasta regizor al filmului ce se anunță un mare succes.

Filmul „Urma” este primul lungmetraj regizat de actorul Dorian Boguţă, cunoscut din filme ca „Moartea domnului Lăzărescu” şi „Două lozuri”. Din distribuție, trei nume atrag în mod special atenția: Mădălina Ghenea, Irina Rădulescu, fata lui Dem Rădulescu, și Dragoș Bucur. Mai fac parte din echipă Teodor Corban, Marin Grigore, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa şi István Téglás.

Regizorul Dorian Boguță, originar din Chișinău, a vorbit mult despre primul său film în emisiunea de sâmbătă a Florentinei Fântânaru de la Antena 3. A povestit cum „Urma” a fost lansat în România la începutul lunii martie, dar că nu a putut rula decât 4 zile în cinematografe pentru că a fost oprită difuzarea lui din cauza stării de urgență instituite.

Prima lansare mondială a avut loc, însă în 30 septembrie, la Festivalul Internaţional de la Namur, Belgia, şi a fost selectat în competiţia Spectrum la Cottbus. Și culmea, „Urma” are deja un premiu la activ: la TIFF – Premiul pentru debut la secțiunea Zilele Filmului Românesc.

Filmul este unul polițist cu accente de thriller. „Urma” e o poveste despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi, se spune în prezentarea lui. Totul porneşte de la dispariţia unui pianist celebru. Poliţistul care preia cazul află, treptat, despre destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor lui, devenise obsedat de fericirea surorii sale, dincolo de limitele iubirii fraterne.

Scenariul, semnat de Dorian Boguţă şi Loredana Novak, pare să ne aducă un film interesant și incitant. Actrița Irina Rădulescu, care a dezvăluit că are o secvență de nuditate, a spus că este onorată că a participat la realizarea acestui lungmetraj, că a lucrat excelent cu regizorul Boguță, care a făcut-o să înțeleagă de ce e nevoie de scena în care ea trebuie să se dezbrace. ”Am înțeles importanța actului artistic”, a spus Irina Rădulescu. Iar totul a descurs firesc, fără nicio inhibție.

Mădălina, mărturisiri despre film și viața ei

Mădălina Ghena trăiește în Italia, împreună cu fetița ei de trei ani și jumătate, Charlotte, după ce s-a despărțit de Matei Stratan. Într-o zi a primit un telefon de la Dorian Boguță care a întrebat-o dacă ar vrea și ar fi dispusă să joace și într-un film românesc.

Povestește regizorul filmului „Urma” întâlnirea și colaboararea cu frumoasa actriță și model internațional. A văzut-o pe Mădălina Ghenea în urmă cu câțiva ani la Cannes și a realizat că ea e din lumea aceea, a vedetelor de cinema. Când s-a apucat să lucreze la filmul Urma a realizat că o vrea pe Mădălin într-un rol. A sunat-o, a acceptat extrem de firesc și rapid. Ba chiar a îndrăznit să îi spună că va trebui să facă un casting, ca să o vadă cum e în personajul respectiv din film. „A acceptat din prima. Mădălina e o profesionistă, știa rolul când a venit pe platou, a jucat firesc…Ne-am înțeles perfect. Sper să mai fac filme cu Mădălina Ghenea. E nevoie de astfel de actrițe, e nevoie efectiv”.

Florentina Fântânaru a adus-o în emisiune și pe Mădălina Ghenea, prin videotelefon. Vedeta tocmai își dusese fetița la școală. A fost momentul în care, în afară de a povesti felul în care a colaborat cu echipa lui Dorian Boguță, actrița să ne spună și ceva despre personajul pe care l-a interpretat, Eleonora, în care pare că s-a regăsit într-o oarecare măsură. A fost o secvență excepțională, care a apărut brusc din emoția pe care Mădălina a stârnit-o la un moment dat, după câteva duble.

„Eleonora iubește, dar e întrucâtva neîmplinită. Mi s-a întâmplat și mie în viață asta. Plângeam cu zâmbet, pentru că realizezi ca nu ai ce face. Așa a făcut și Eleonora”, a spus Mădălina.

Despre lansarea ratată a filmului, actrița a spus: „A fost dureros ca s-a lansat fără mine, că nu am putut să vin în România atunci. Îmi doresc să revin în țară măcar acum, la această a doua lansare. Trebuie și vreau să vad reacția publicului. Acesta e cel mai mare cadou făcut actorului”.

Ce copii frumoși are Ștefan Bănică! Radu a dus familia la a treia generație de actori

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp