Antrenorul lui David Popovici și-a convins elevul să adere la același crez. Rețeta succesului se trage de aici

Antrenorul lui David Popovici și-a convins elevul să adere la același crez. Rețeta succesului se trage de aici
Deși are doar 17 ani, încă, și e adolescent, David Popovici a reușit să uimească nu numai cu medaliile obținute și recordurile mondiale doborâte, ci și cu discursul său.

Lumea nu știe dar, convins de antrenorul său, David Popovici și-a schimbat crezul. Acum tânărul a aderat la aceeași filosofie de viață ca și antrenorul său, Adrian Rădulescu.

Cum a devenit David Popovici stoic

După cum chiar el a dezvăluit, această filosofie de viață i-a fost insuflată de către antrenorul său, Adrian Rădulescu. Acesta l-a inițiat în modul de gândire al marilor stoici precum Marcus Aurelius sau Seneca. I-a pus în mână diferite cărți și citate. Acum, David Popovici consideră că acest lucru l-a ajutat extrem de mult, deopotrivă în viața personală și în cariera de sportiv.

(Stoicism: Curent filosofic în Grecia și Roma antică, care în domeniul eticii susținea că înțelepții trebuie să se conducă numai după rațiune, renunțând la plăceri și făcând față cu fermitate încercărilor vieții. DEX ’09)

„Trebuie să le faci pe toate către cel mai mare obiectiv”

„Prima mea interacțiune cu stoicismul a fost prin antrenorul meu, Adrian, cand eram mai tânăr. El și-a dat repede seama că ar putea ajuta cu adevărat la antrenamente și în viața de zi cu zi, pentru că odată ce ajungi la un anumit nivel, trebuie să faci orice. Chiar și lucruri suplimentare în viața ta. Trebuie să le faci pe toate către cel mai mare obiectiv, care pentru mine este înotul.

Așa că a inclus stoicismul și m-a învățat puțin despre el. Mi-a trimis videoclipuri, mi-a cumpărat cărți despre asta, mi-a trimis citate și alte lucruri. Așa că au crescut în mine aceste idei, adevăratele filozofii și lecțiile pe care le predau și poveștile pe care le spun. Cred că este una dintre cele mai bune modalități de a trăi o viață sportivă bună, pentru că poți cu adevărat să te bazezi pe acele principii. Așa că este mulțumită lui”, a spus David Popovici într-un dialog pe care l-a purtat cu Brett Hawke pe contul acestuia de YouTube.

Cele trei calități ale lui David Popovici

Antrenorul și mentorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a dezvăluit care sunt, în viziunea lui, principalele trei calități care i-au asigurat tânărului sportiv performanțele.

„David este constant, consecvent și atent la detalii. Obiectivele (n.r. de la Mondialele din Peru) sunt medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber și, bineînțeles, clasări cât mai bune cu cele două ștafete. Cea de 4 x 100 m liber masculin și cea de 4 x 100 metri liber mixt”, a spus Adrian Rădulescu în cadrul unui interviu acordat Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Sursa foto: Instagram, ProSport.ro