David Popovici , „terorizat”: „Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului…”

David Popovici , „terorizat”: „Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului…”
La doar 17 ani, David Popovici uimește lumea cu talentul său ieșit din comun. E dublu campion mondial și european la 100 și 200 metri liber.

Succesul pe care l-a avut în ultima perioadă i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă David Popovici s-a dopat vreodată. Tânărul a lămurit situația.

David Popovici a făcut peste 100 de teste antidoping. „Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului…”

Invitat în podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele, David Popovici a menționat că este suspectat de dopaj, din cauza performanțelor sale cu totul excepționale din ultima perioadă. Sportivul susține că a făcut până în acest moment peste 100 de teste antidoping și nu puține au fost momentele când unii sau alții i-au spus că trișează. Dar nu se supără pentru că știe cine este și ce eforturi face pentru a rămâne în top.

Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină

„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping. Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu».

Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random. Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».

Nu am de ce să mă ascund

David susține că nu are voie niciodată să refuze, pentru că acest lucru ar înseamna o penalizare sau o suspendare de câțiva ani din sport.

„Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna un «ban» (n.r- suspendare). Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport. În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play.

Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde. Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

„Știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi”

Chiar dacă pentru unii nu e plăcut deloc, pe David nu-l deranjează că cei de la Agenția Națională Antidoping îi știu fiecare mișcare. Este o obligație care îi place. „Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră.

Sunt mai multe entități care mă pot testa. Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, i-a mărturisit Popovici lui Bogdan Mălăele.

Sursă foto: instagram