Anunț important. Se reduce perioada de carantină. Prima țară care ia decizia

Anunț important. Se reduce perioada de carantină. Prima țară care ia decizia
Se pare că o perioadă de carantinare de 14 zile pentru COVID-19 nu este necesară, medicii stabilind, la luni bune după izbucnirea pandemiei, că e suficientă izolarea un timp mai scurt. O primă țară a luat o decizie în acest senz, azi.  

Consiliul Ştiinţific pentru COVID-19 din Franţa a decis în favoarea scurtării perioadei de carantină de la 14 zile la şapte zile, a anunţat marţi ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran. Oficialul a precizat că o decizie în acest sens a Executivului de la Paris va fi anunţată vineri, relatează EFE.

Organismul de consultare înfiinţat pentru combaterea pandemiei declanşate de noul coronavirus s-a pronunţat în favoarea ideii ca „perioada de izolare, într-un anumit număr de situaţii, să fie redusă de la 14 la şapte zile”, a informat postul de radio France Inter.

Ministrul francez al Sănătății Olivier Veran a precizat în declarația sa de marți că decizia nu dă prioritate chestiunilor economice, ci ţine cont de faptul că „toţi suntem contagioşi în primele cinci zile după simptome sau după testul pozitiv, iar apoi contagiozitatea scade în mod semnificativ”.

După 5 zile pacienții cu COVID-19 nu mai sunt periculoși

Demnitarul a admis însă și că o mare parte a compatrioţilor lui nu respectă în prezent perioada de carantină. De aceea  s-a arătat încrezător că o scurtare a perioadei de izolare ar putea duce la îndeplinirea obiectivelor avute în vedere prin această măsură, și, pe cale de consecință, oamenii vor fi, în fond, mai puțin expuși.


Cine e, de fapt, „concurenta” Andreei Bălan. Se spune că are cel mai frumos bust din România

Exclusiv. Adevărul despre plecarea Vulpiței și a lui Viorel de la Acces Direct


Olivier Veran a subliniat că, potrivit experţilor, după cinci zile de la contractarea bolii, mai puţin de 5 % dintre persoanele afectate sunt „potenţial contagioase” şi asta într-o formă „foarte scăzută”.

Executivul francez va lua o decizie în acest sens vineri 11 septembrie, în cadrul unui Consiliu pentru Apărare şi Securitate axat pe situaţia epidemiologică din această țară. Amintim că Franţa a înregistrat, numai luni, luni 4.203 noi cazuri de COVID-19, în scădere faţă de cele 7.071 raportate duminică şi de cele 8.550 diagnosticate sâmbătă.

Sursa foto: Pixabay

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp