Anunț mondial. ABBA se întoarce! Ascultă noul lor hit, special lansat de Sărbători

Anunț mondial. ABBA se întoarce! Ascultă noul lor hit, special lansat de Sărbători
Celebra formație suedeză care a animat discotecile și petrecerile două decenii la rând, între anii 1970 și 1980, revine, și o face în forță. După decenii de liniște, lansează o piesă care, ca stil abordat, reprezintă o premieră absolută pentru repertoriul trupei.

ABBA este o formație suedeză de muzică pop activă din 1972 până în 1982. Formația s-a reunit  din nou în 2018. Trupa este formată din muzicienii Benny Andersson și Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Fältskog. Cei patru au dominat clasamentele muzicale mondiale între mijlocul anilor 1970 și începutul anilor 1980.

Cu planurile de concerte anulate de pandemie, ABBA a lansat vineri „Little Things”, prima melodie cu tematică de Crăciun a legendarei trupe suedeze. Aceasta vine în format single pe CD.

Primul cântec de Crăciun al formației ABBA

Și un clip al piesei a fost lansat, tot vineri. În imagini apare un grup de elevi care discută animat într-o sală de clasă despre tehnologia pe baza căreia vor fi realizate concertele din seria „ABBA Voyage”, planificate pentru 2022 în Londra. Așa cum știți, ABBA urmează să susțină concerte în care cei patru artiști nu vor urca pur și simplu pe scenă, ci vor avea proiectate avataruri.

Aceasta se numește tehnologie de captare a imaginii. Tehnologia a fost utilizată pentru a înregistra mişcările membrilor trupei şi a le transforma apoi în copii digitale, care vor putea fi văzute pe scenă în Londra.

În videoclip, elevii îşi transformă sala de clasă într-un studio de producţie şi, folosind tehnologia inovatoare, pun la rândul lor în scenă un concert. Rezultatul este un spectacol ABBA cu tematică de Crăciun.

Banii din vânzarea melodiei vor ajuta copiii nevoiași

Melodia face parte din noul album „Voyage”, pe care trupa ABBA l-a lansat la începutul lunii noiembrie.  Acesta este primul album de studio al legendarei formaţii după aproape 40 de ani. „Little Things” este prima melodie cu tematică de Crăciun a trupei ABBA, în întreaga lor carieră.  Acesta apare ca un răspuns dat comunității fanilor, care solicitase de mult timp trupei să compună un astfel de cântec. În continuare, Universal Music a anunţat că toate încasările din vânzarea CD-urilor vor merge către Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii UNICEF.