Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunț oficial: TikTok îi limitează automat pe cei sub 18 ani la maxim 60 de minute pe zi. Noua restricție urmează să fie implementată

Anunț oficial: TikTok îi limitează automat pe cei sub 18 ani la maxim 60 de minute pe zi. Noua restricție urmează să fie implementată
Cea mai populară rețea de socializare în rândul tinerilor îi va restricționa pe aceștia. Nu vor mai putea sta în rețea mai mult de o oră zilnic. După expirarea timpului, ecranul telefon ului se va bloca.   

TikTok a decis să limiteze timpul de vizionare a ecranului pentru utilizatorii sub 18 ani la 60 de minute pe zi.  Aceștia vor fi invitați să introducă un cod de acces pentru a continua să se uite la televizor după ce limita este atinsă. Codul va fi dat de părinți sau de tutorii legali, iar acestora li se va permite să stabilească limite de timp pentru copiii lor pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului. Gigantul social media TikTok a anunțat miercuri că timpul petrecut în fața ecranului pentru utilizatorii sub 18 ani va fi limitat la doar 60 de minute pe zi, informează Daily Mail.

Copiilor li se va seta automat limita de timp de ecran și vor trebui să introducă un cod de acces pentru a continua să se uite la televizor. Părinții și tutorii vor putea folosi Family Pairing pentru a personaliza limita zilnică de timp de ecran pentru copiii lor. Această funcție le va permite să acorde limite de timp diferite în funcție de ziua săptămânii, permițând familiilor să ia în considerare programele și vacanțele.

Când vor intra în vigoare restricțiile

TikTok nu a confirmat o dată exactă pentru lansarea noilor caracteristici, dar a confirmat că aceasta va avea loc „în următoarele săptămâni”. Printre noile caracteristici, adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani vor avea automat conturile lor setate pe privat – ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să aleagă ce vor să împărtășească și cui. Mai mult, mesajele directe vor fi disponibile doar pentru cei care au peste 16 ani, iar utilizatorii vor trebui acum să aibă cel puțin 18 ani pentru a găzdui un videoclip live.

De asemenea, va fi introdus un tablou de bord privind timpul petrecut pe ecran, care oferă o defalcare a timpului total petrecut pe TikTok în timpul nopții și al zilei. Noile setări vor permite, de asemenea, părinților să dezactiveze notificările din aplicație pentru adolescenții lor, utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani nu vor mai primi notificări începând cu ora 21.00, iar cei cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani începând cu ora 22.00.

Cormac Keenan, responsabil cu încrederea și siguranța la TikTok, a declarat: „Credem că experiențele digitale ar trebui să aducă bucurie și să joace un rol pozitiv în modul în care oamenii se exprimă, descoperă idei și se conectează. Îmbunătățim instrumentul nostru pentru timpul petrecut în fața ecranului cu mai multe opțiuni personalizate, introducem noi setări implicite pentru conturile de adolescenți și extindem Family Pairing cu mai multe controale parentale”. Directorii TikTok susțin că s-au consultat cu Digital Wellness Lab de la Boston Children’s Hospital în alegerea limitei.

Adolescenții, în vizorul boss-ilor de la TikTok

De asemenea, aceștia îi îndeamnă pe adolescenți să își stabilească propria limită zilnică de timp petrecut în fața ecranului, dacă renunță la cele 60 de minute prestabilite și petrec mai mult de 100 de minute pe aplicație în fiecare zi. Aceștia au adăugat că vor trimite fiecărui cont de adolescent o notificare săptămânală în inbox cu o recapitulare a timpului petrecut în fața ecranului.

Pe lângă implementarea noilor caracteristici în cadrul Family Pairing, aplicația va permite, de asemenea, tuturor celor care folosesc aplicația să își stabilească propriile limite de timp personalizate pentru fiecare zi. De asemenea, vor lansa un memento de somn pentru a ajuta la programarea momentului în care utilizatorii doresc să fie deconectați noaptea, o notificare apărând pentru a le reaminti că este timpul să se deconecteze.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre