După mai bine de trei luni de pandemie, părinții din toată lumea s-au obișnuit cu provocările lucrului de acasă, efectuat în același timp în care copiii cereau atenție.
Cel mai amuzant exemplu a avut loc de dimineață. Un expert intervievat de canalul BBC News a fost întrerupt de o fetiță care flutura o imagine cu un unicorn și voia un nume pentru animalul imaginar desenat. Dr. Clare Wenham era întrebată despre problema blocajelor locale din Anglia, când fiica ei, Scarlett, a apărut pe ecran și a început să vorbească cu mama ei.
„Mummy, what’s his name?”
The moment Dr Clare Wenham’s daughter interrupted her live on TV 🦄https://t.co/n5MtB4cZ7D pic.twitter.com/qklWjSKOlm— BBC Breakfast (@BBCBreakfast) July 2, 2020
Profesorul, asistent de politică globală în domeniul sănătății la London School of Economics, a continuat să vorbească mai mult de un minut despre problemele obținerii accesului la testarea datelor, în timp ce Scarlett a continuat să încerce să-i atragă atenția. În cele din urmă, fetița a urcat pe birou și a început să își fluture desenele cu unicorni. Ea a insistat ca mama să îi dea un nume.
Cum scapi de bărbia dublă. Cele mai simple exerciții cu efecte uimitoare imediate
Învață de la un celebru dietetician ce să mănânci la micul dejun
Wenham a reacționat în cele din urmă și a dus-o pe Scarlett în spatele camerei, unde a încercat să-i explice că e mai bine să-și afișeze operele de artă în altă parte, de exemplu pe un raft al bibliotecii. La rândul lui, prezentatorul BBC, Christian Fraser, i-a spus : ”Scarlett, cred că desenele tale arată cel mai bine pe raftul de jos… și ai desenat un unicorn minunat”. Mulțumita, fetița a părăsit camera (și ecranul) în timp ce mama ei a terminat interviul.
Wenham nu a fost singurul expert care a trebuit să gestioneze copiii în timpul unui interviu. Pe Sky News, editorul de afaceri externe al canalului, Deborah Haynes, a fost întreruptă de fiul ei care a venit să îi ceară cerând biscuiți.
Un studiu realizat în Spania, care investighează relația copii – părinți pe durata izolării, arată că 80% dintre adulți consideră că relația cu propriul copil s-a îmbunătăţit în carantină. De asemenea, 50% cred că după această experienţă relaţia cu copilul se va îmbunătăţi în viitor. Se pare că părinţii şi copiii sunt mai uniţi ca niciodată, se înţeleg mai bine şi au petrecut timp calitativ împreună. De asemenea, există o complicitate mai mare, între ei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook