Simona Ionescu / Redactor Șef

Învață de la un celebru dietetician ce să mănânci la micul dejun

Învață de la un celebru dietetician ce să mănânci la micul dejun
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar acest lucru se știe încă dinainte ca meseria de dietetician să existe. Un nutriționist australian celebru a decis să împărtășească propriile secrete. Urmați-i sfaturile și veți slăbi.

Dieteticianul australian Lyndi Cohen explică punct cu punct ce ar trebui să consumați la micul dejun.  Ea recomandă consumul de alimente bogate în fibre și proteine și să mănâncați atunci când simțiți că vă este foame. Autoarea celebrei cărți The Nude Nutritionist, Lyndi Cohen, a declarat că, în timp ce alimentele care conțin fibre și proteine ​​vă vor menține mai mult timp,  dacă totuși decideți să săriți peste această masă inițială sau să mâncați în momente diferite, acest lucru nu vă va face nesănătoși.

”Poți fi surprins să afli că micul dejun nu este cea mai importantă masă a zilei. De fapt nu trebuie să mănânci micul dejun pentru a fi sănătos”, a spus scriitoarea citată de Daily Mail.

Care sunt cele mai bune alimente la micul dejun?

Cohen arată că micul dejun compus din muesli de casă cu semințe și nuci amestecate e o sursă excelentă atât de fibre cât și de proteine. Sugestiile sale alternative includ toastul din pâine integrală cu avocado și un pahar cu lapte, terci de casă cu o mână de nuci și o banană, ouă cu o  felie de pâine integrală prăjită integrală, ciuperci și roșii sau iaurt grecesc simplu cu muesli de casă. Alături de muesli, nutriționistul spune că se bucură de o ceașcă de cafea cu lapte și o bucată mică de ciocolată.


A devenit tătic! Un fotbalist celebru se apucă de schimbat scutece

Bebeluș în stare critică. A fost supus unei practici medicale arhaice


Ce ar trebui să mănânci pentru a fi OK până la prânz?

Lyndi Cohen a studiat cât de multă hrană este necesară pentru a vă menține sătui până la prânz. ”Cred că mulți oameni încearcă să mănânce mai puțină mâncare dimineața, ceea ce înseamnă că devin tot mai înfometați pe măsură ce ziua trece și sfârșesc supra-alimentându-se pentru că le este foame și pentru că acest lucru îi și obosește”, arată dieteticianul.

În ceea ce o privește, preferă să mănânce așa cum fac francezii – ceea ce înseamnă că prânzul conține cele mai multe alimente din zi. Lista alimentelor sățioase include ouă, musli, ovăz, legume la grătar și fasole.

Fiecare ar trebui să mănânce zilnic micul dejun?

Deși adesea micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei, Lyndi Cohen susține că aceasta nu este întotdeauna o masă esențială pentru adulți.

”Unii oameni lucrează cel mai bine la micul dejun, alții nu trebuie să-l includă pentru a se simți cel mai bine. Cercetările arată că, deși este mai bine pentru copiii sub 18 ani să mănânce bine la micul dejun pentru a-și alimenta corpul în creștere, adulții nu au nevoie de această masă”, arată specialista. Ea a mai spus că este în regulă să mănânci la ore alternative în fiecare zi, în funcție de momentul în care îți este foame.

Ce mâncare trebuie evitată la micul dejun?

În loc să vă concentrați pe ceea ce nu ar trebui să mâncați, Lyndi Cohen sugerează alegerea alimentelor care vă vor sătura – cum ar fi ouă, pâine integrală, fructe, nuci, semințe amestecate și terci.

Dacă balonarea la micul dejun este o problemă, încercați să identificați tipul de aliment care ar putea cauza problema – cum ar fi glutenul sau lactatele – și adresați-vă unui medic dacă simptomele persistă.

Sursa foto: Instagram / nude_nutritionist

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre