Rețeta clasică de ardei umpluți se găsește peste tot. Mirosul ardeilor umpluți cu carne și fierți în suc de roșii ne desfată simțurile și ne amețesc poftele gurmande. Ce-ai zice de o nouă și delicioasă rețetă: ardei umpluți cu ton. Se prepară rapid și ușor. Ceva repede, ușor de preparat și neobișnuit totodată pentru o cină ușoară. Ardeii pot fi umpluți cu diferite produse pe care le ai în frigider, după fantezia fiecăruia. Cum prepari ardei umpluți cu ton.

Ingrediente ardei umpluți cu ton 

3 ardei grași pentru umplut

1 ardei mediu pentru amestecul de umplutură

100 grame ton conservat

100 grame porumb conservat

3 roșii mici

100 grame cașcaval

3 felii de pâine

2 linguri capere

2 linguri măsline fără sâmburi

câte 2-3 fire de ceapă verde și mărar

sare și piper după gust

Mod de preparare:

Se taie ardeii grași de-a lungul în jumătate, astfel ca să rămână ambele părți cu codiță. Se curăță de semințe, se spală sub jetul de apă și se pun să se scurgă.

Între timp, pregătim umplutura. Roșiile, 1 ardei, cașcavalul și ceapa se taie cubulețe mici. Amestecăm toate ingredientele într-un bol.

Adăugăm la ele 2 linguri de capere, 2 linguri de măsline tăiate și 100 grame de porumb. Amestecăm totul și condimentăm cu sare și piper după gust.

După care, așezăm jumătățile de ardei într-un vas care poate fi pus în rolă. Umplem ardeii cu câte 2 linguri de ton mărunțit, fiecare. Deasupra se pune umplutura din legume. La final, presărăm miez de pâine, fărâmițat. Stropim cu puțin ulei ardeii și îi băgăm la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 20 minute, până ardeii sunt bine copți .

Foto: Facebook

Frigărui delicioase făcute la tigaia grill

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp