Salată de ardei copți cu telemea de capră. Colorează masa de Revelion

Salată de ardei copți cu telemea de capră. Colorează masa de Revelion
Gospodinele au copt toată vara ardei, iar acum pot face o salată spectaculosă și colorată pe masa de Revelion. Salata de ardei copți cu telemea de capră va fi apreciată la fel de mult ca celebra salată boeuf.

Masa festivă trebuie să fie plină cu bucate diverse, frumos colorate, care să bucure mesenii chiar înainte de a se apuca de mâncat.

Salată de ardei copți cu telemea de capră

O îmbinare fericită de arome, perfectă pentru o masă festivă: salata de ardei copți cu telemea de capră. E gata imediat, dacă ardeii au fost deja copți și păstrați în congelatori.

Ingrediente

  • piper
  • 4 linguri oțet
  • 8 linguri lei de floarea-soarelui sau de măsline
  • 300 g telemea veche de capră
  • 1 legătură pătrunjel sau busuioc
  • sare
  • 8 ardei kapia

Mod de preparare

  • Pe o plită încinsă, se prăjesc ardeii kapia până se înnegresc pe toate părțile uniform.
  • Se pun într-un caston, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se lasă să se înabușe timp de 10 minute, astfel încât să se poată decoji ușor.
  • Ardeii se curăță de pieliță, de nervuri și de semințe, apoi se taie în fâșii.
  • Dacă sunt gata copți, îi scoateți din congelator și este mai simplu.
  • Se toarnă peste ei un dressing obținut din o parte oțet la trei părți de ulei, apoi se asezonează cu sare și piper.
  • Se adaugă cuburi de brânză și verdeața, apoi se servește salata rece.

Cum se schimbă stilul de viață al românilor în 2021. Sunt puși pe fapte mari?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp