Salata de varză murată merge foarte bine lângă o friptură din carne de porc sau pui, cartofi prăjiți sau lângă niște cârnați proaspeți de Crăciun.

Salată de varză murată. Rețeta

Este bine să știți că în compoziţia verzei murate se regăsesc o parte din vitaminele A, C, D (dar și B1, B2, B3, B5, B6, B9) şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi microelemente, săruri minerale, fermenţi şi enzime apărute datorită procesului de fermentaţie.

Ingrediente

  • o varză murată
  • 2- 3 linguri de ulei
  • linguriță de piper negru măcinat
  • linguriță de boia de ardei dulce sau iute, după gust.

Mod de preparare

Din varza murată, se poate prepara o excelență salată care merge de minune alături de mâncăruri de cartofi, cartofi prăjiți, fripturi din carne de porc și pui sau cârnați de porc.

Salata de varză murată se poate condimenta după preferință pentru un gust foarte bun cu piper negru măcinat sau boia de ardei dulce sau iute.

  • Varza se scoate din butoiul în care a stat la murat, se scurge puțin de zeamă de varză.
  • Se taie cotorul, după care se desfac foile de varză și se îndepărtează nervurile mai groase de lângă cotorul verzei.
  • Foile de varză astfel pregătite se mai scurg puțin de zeamă, se rulează și apoi se taie fideluță, după preferință mai subțiri sau mai groase.
  • Se pune varza astfel tocată într-un castron, se adaugă deasupra după gust puțin ulei, piper măcinat, boia de ardei, după care se amestecă bine și se poate servi.

Prăjitura înțepată

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp