Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura înțepată

Prăjitura înțepată
Prăjitura înțepată este de fapt o delicioasă prăjitură cu blat de pandișpan și cremă de ciocolată.

Ceea ce e cu adevărat fabulos la Prăjitura înțepată este că nu aveți nevoie de cântar. Rețeta e foarte simplă, iar ingredientele se măsoară altfel.

Ingrediente pentru Prăjitura înțepată

7 ouă, 13 linguri zahăr, 13 linguri ulei, 13 linguri făină, 1 lămâie, 1 praf sare (blat);  1 cană (250 ml) de apă, 1 cană de zahăr, 250 g unt, 300 g ciocolată, 2 lingurițe cacao, 2 lingurițe esență de rom (crema de ciocolată); fulgi de cocos pentru decor, fructe de pădure pentru servit

Cum se prepară Prăjitura înțepată

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și puțină zeamă de lămâie și se formează o bezea fermă. Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, apoi se adaugă uleiul, esența, coaja rasă de lămâie, se omogenizează și se combină cele două compoziții. La final se adaugă făina.

Blatul de pandișpan pentru Prăjitura înțepată se coace la 180 de grade pentru 45 – 50 de minute.

Pentru crema de ciocolată se fierbe apa cu zahărul și cacaua până se formează un sirop gros, apoi se adaugă untul și ciocolata ruptă în bucăți mici, precum și esența. Se amestecă până se topesc ingredientele și se omogenizează compoziția.

Blatul de pandișpan răcit se înțeapă din loc în loc, se porționează și se toarnă crema de ciocolată peste fiecare porție. Se presară fulgi de cocos deasupra și se servește delicioasa prăjitură înțepată, alături de fructe de pădure.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Brigitte Pastramă face loterie cu hainele cumpărate de fostul soț, Ilie Năstase

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre