Simona Ionescu / Redactor Șef

În cupluri, argumentele minore escaladează rapid în lupte mari. Modalități de a le opri

În cupluri, argumentele minore escaladează rapid în lupte mari. Modalități de a le opri
Cearta cu persoana dragă poate fi un lucru total normal și sănătos. Vă exprimați gândurile și sentimentele și vă poate ajuta să luați o decizie care funcționează pentru amândoi. Cu toate acestea, este foarte ușor să rănești pe cineva de care îți pasă, lăsând emoțiile tale să te cuprindă.

Argumentele minore escaladează rapid în lupte mari. Aceste situații neplăcute pot fi evitate. Trebuie doar să știi câteva trucuri. Primele trei minute ale unui argument pot indica cum se va termina. Dacă sunteți cu adevărat furios la început, sfârșitul poate fi la fel de rău și va fi mai dificil să ajungeți la un acord. 

Deci, dacă aveți de făcut o plângere sau sunteți supărat de ceva ce a făcut cealaltă persoană, încercați să nu vă comportați ca un judecător. Încercați să vă păstrați calmul. Acest lucru vă poate asigura că restul conversației va continua într-un mod mai prietenos.

Folosiți „raportul magic”

Un studiu al cuplurilor din anii 1970 a arătat că există atât părți pozitive, cât și negative ale modului în care interacționează cuplurile fericite. Dar pentru ca părțile să se echilibreze reciproc, raportul ar trebui să fie de 5 la 1. Asta înseamnă că cuplurile fericite au doar o interacțiune negativă între ele pentru fiecare 5 interacțiuni pozitive.

Ceea ce te-ar putea ajuta să echilibrezi emoțiile negative în timpul unei dispute sunt cele cinci lucruri pozitive pe care le-a făcut partenerul tău înainte de asta. Pentru a urmări mai bine aceste momente, ar fi o idee bună să începeți un jurnal și, de fiecare dată când partenerul vostru face ceva care vă face fericit sau pentru care sunteți recunoscător, scrieți-l.

Folosește „eu” în loc de „tu”

Când începeți o propozițiile cu „Tu (ai făcut ceva greșit)”, cealaltă persoană se va simți atacată. Va dori să se protejeze. Asta ar putea însemna să te enervezi și să te lupți acuzându-te și pe tine. Pentru a părea mai respectuos, spune-i partenerului sau partenerei tale cum te-a făcut să te simți. 

Începe propozițiile cu „eu” și „simt”. În acest fel, nu va arăta ca și cum ai da vina pe ei, ci mai degrabă că explici că ceva te supără sau te rănește cu adevărat.

Găsiți un compromis

Argumentele minore escaladează rapid în lupte mari. Amintiți-vă că, dacă vă certați cu cineva pe care îl iubiți și căruia îi pasă, cel mai sensibil lucru de făcut este să încheiați argumentul cât mai repede posibil. Nu încercați să-l câștigați cu orice preț. Pentru că, dacă o faci pe aceasta din urmă, s-ar putea să ajungi să faci rău cuiva care contează pentru tine. Așa, relația ta ar putea începe să se prăbușească.

Deci, în schimb, încercați să găsiți un compromis. Chiar dacă în cele din urmă nu obțineți tot ceea ce doriți, vei ști că atât , cât și cealaltă persoană ați obținut cel puțin o parte din ceea ce ați dorit, rămânând în condiții bune.

Ascultați emoțiile, nu cuvintele

În agitația momentului, avem tendința de a spune lucruri pe care nu le gândim cu adevărat. Deci, este mai bine să vă concentrați asupra emoțiilor persoanei cu care vă certați. Nu pe cuvintele sale. În acest fel, cuvintele nu vă vor putea face rău și vă vor face să vă supărați și mai mult pe cealaltă persoană.

Ce se întâmplă cu Eurovizionul? Producătorii au pregătit 3 scenarii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre