Arhiepiscopia Bucureștilor a luat atitudine împotriva Preotului Visarion Alexa. Decizie extrem de dură

Arhiepiscopia Bucureștilor a luat atitudine împotriva Preotului Visarion Alexa. Decizie extrem de dură
Nu mai are voie să slujească, i s-a retras funcția de paroh și va fi obligat să informeze Arhiepiscopia Bucureștilor despre cum vor evolua cercetările judiciare. Sunt primele măsuri care s-au luat împotriva cunoscutului preot Visarion Alexa.

A cedat în fața ispitei și acum trage consecințelor. Dar până să fie judecat de Dumnezeu, părintele Visarion Alexa începe să fie pedepsit pe pământ.

Arhiepiscopia Bucureștilor a luat atitudine. Preotul Visarion Alexa a fost decăzut din drepturi

Recent, preotul a fost chemat să dea cu subsemnatul la mai marii bisericii, care au necruțători cu sfinția sa. El a dat o declarație personală privind faptele comise și a recunoscut totul, dar nu a oferit nici un fel de detalii.

„Avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Arhiepiscopia.

Ce măsuri a luat Arhiepiscopia Bucureștilor

Prima măsură pe care au luat-o mai marii bisericii a fost ca Visarion Alexa să fie suspendat de la slujire, adică are interdicție să oficieze orice serviciu religios. De asemenea, el nu mai este parohul bisericii și nu mai are voie să semneze vreun document al parohiei sau să se implice în vreun act administrativ.

În altă ordine de idei, este obligat să informeze Centru eparhial despre cum decurge ancheta în proces. În funcție de sentința pe care judecătorii o vor da, Comisia de disciplină va hotărî și care vor fi sancțiunile pe care biserica i le va da. E posibil însă ca Visarion Alexa să fie caterisit.

Preotul a fost plasat sub control judiciar

”Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui.

Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, se mai arată în comunicat. Povestea preotului Alexa a început pe 17 septembrie când a fost plasat sub control judiciar, după ce o enoriașă a depus plângere la poliție, afirmând că în timpul spovedaniei a fost agresată sexual.

Sursă foto: wowbiz