Aripi de înger, desertul polonez care nu poate fi refuzat de nimeni. Iată cât de repede se prepară

Aripi de înger, desertul polonez care nu poate fi refuzat de nimeni. Iată cât de repede se prepară
Sărbătoarea de Crăciun se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se vor întrece și anul acesta în deserturi care de care mai apetisante.

Dacă anul acesta vreți să puneți pe masa de Crăciun un dulce cu totul și cu totul deosebit, e momentul să încercați un desert polonez care face furori. Ce spuneți de niște aripi de înger?

Aripi de înger, desertul polonez care nu poate fi refuzat de nimeni. Iată cât de repede se prepară

Despre acest desert numit faworki, chrust, adică aripi de înger se spune că în trecut, în perioada Evului Mediu de când se spune că datează, erau servite doar la ocazii speciale. Nu e nimic complicat, e vorba de niște răsucituri simple, bucăți crocante de aluat, dar incredibil de gustoase, cu o textură delicată, care vor fi pe placul tuturor. Chiar și al celor mai cârcotași gurmanzi, pentru că pur și simplu se topesc în gură.

Mod de preparare

Pentru a pregăti aripile de înger aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 linguri cu frișcă, 5 gălbenușuri, 1/2 linguriță cu sare, 50 g zahăr, 1 esență de vanilie, 300 g făină, zahăr pudră, ulei pentru prăjit.

 

Pentru început, se bat gălbenușuril până când constatați că se întăresc, adăugând puțină sare, în timp ce amestecați continuu. Puneți apoi și zahărul și vanilia, amestecați în continuare. În final, se pune frișca și făina și se amestecă în continuare, până când veți constata că totul s-a omogenizat.

Se prăjesc în baie de ulei până devin aurii

Dacă vedeți că nu e îndeajuns de multă făină, atunci puteți să mai adăugați. După ce ați obținut aluatul pe care vi l-ați dorit, îl așezați pe un tocător și îl acoperiți cu un prosop de bucătărie. Lăsați apoi un sfert de oră pentru ca aluatul să se odihnească.

După această perioadă mai frământați încă odată aluatul și întindeți într-o foaie foarte subțire, apoi tăiați în dreptunghiuri egale. Răsuciți de două-trei ori. Puneți ulei la încins, adăugați aluatul și prăjiți până când aripile de înger devin aurii. Pentru un gust nemaipomenit, puneți la final zahăr pudră.

Recomandarile noastre