Aripioare de pui caprese. Un preparat cu iz italian

Aripioare de pui caprese. Un preparat cu iz italian
Cu doar câteva ingrediente și mult adoratele aripioare de pui, putem prepara rapid un meniu delicios pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Pentru că nimeni nu refuză o porție de aripioare de pui, indiferent de modul lor de preparare, pentru azi vă propunem o minunată rețetă în stil italian: Aripioare de pui caprese. Veți avea în farfurii, la final, un fel delicios și răcoritor, grație ingredientelor proaspete. Busuiocul și roșiile, căutați-le să fie bio, vă veți bucura de parfumul lor aparte. O combinație simplă, dar delicioasă, pe care n-o veți refuza.

Ingrediente pentru Aripioare caprese

1 kg aripioare de pui, 400 gr slănină afumată, sare, piper, 500 gr roșii mai coapte, 5-6 căței de usturoi, cimbru, busuioc, 200 gr mozzarella, ulei de măsline

Mod de preparare

Pentru început, se ia o tavă de cuptor și se așază la baza ei felii de slănină afumată. Aripioarele de pui se condimentează cu sare, piper și cimbru și se așază pe patul din felii de șuncă afumată. Se dau la cuptor, acoperite, la 180 de grade, pentru 15 minute, Apoi, se mai lasă descoperite încă 10 minute, pentru a se rumeni frumos.

Între timp, ne ocupăm de restul ingredientelor. Roșiile se taie în sferturi și se așază într-un vas de yena. Printre ele se așază căței de usturoi și cuburi de pâine. Se stropesc toate ingredientele cu ulei de măsline, se presară cimbru și busuioc și se lasă la odihnit așa câteva minute. Apoi, se dă vasul la cuptor pentru 15-20 de minute.

După ce se scoate vasul din cuptor, se presară imediat printre roșii și pâine, bucăți de mozzarella și frunze de busuioc. Se așază și aripioarele printre ingredientele din vas și se acoperă vasul pentru a se topi ușor mozzarella.

Sursa: Chefi la cuțite

Simona Halep a schimbat locul. S-a mutat cu iubitul în vila din Primăverii

Recomandarile noastre