Ce nu aveți voie să faceți de Tăierea Sfântului Ioan Botezătorul. Citiți și această rugăciune făcătoare de minuni

Ce nu aveți voie să faceți de Tăierea Sfântului Ioan Botezătorul. Citiți și această rugăciune făcătoare de minuni
Ortodoxii și greco-catolicii cinstesc astăzi Tăierea Sfântului Ioan Botezătorul, ultima mare sărbătoare a anului religios care se încheie pe 31 august.

29 august este o zi importantă pentru creștini, pentru că se sărbătorește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, un moment plin de tradiții și obiceiuri.

Astăzi e sărbătoare mare. Ce nu aveți voie să faceți de Tăierea Sfântului Ioan Botezătorul. Citiți și această rugăciune făcătoare de minuni

Tradiția spune că astăzi nu trebuie să se folosească cuțitul, ci doar mâinile atunci când consumați orice produs alimentar. de asemenea, nu se mănâncă pepene, pentru că sugerează capul Sfântului. De asemenea e bine să nu fie consumate nici un fruct care are formă rotundă. Întrucât se spune că vinul roșu este sângele lui Ioan Botezătorul, nu e bine să îl beți în această zi. Nici varză nu trebuie să mâncați pe 29 august, pentru că pe o bucată de varză a fost tăiat capul Sfântului.

Cine ține post negru va scăpa de păcatele grele

Persoanele care au comis crime sau alte păcate grave, e indicat ca astăzi să țină post negru, iar după apusul soarelui să mănânce doar pâine de grâu și porumb. O altă tradiție susține că ar fi bine dacă s-ar consuma struguri și s-ar bea apă. Nu sunt permise petrecerile de Tăierea Sfântului Ioan Botezătorul.

Cine are persoane decedate să dea de pomană pentru sufletul lor, dar nu măturați pentru că le veți face rău celor trecuți în lumea drepților.

Rugăciunea se citește nouă zile la rând

Pentru a vă împlini toate dorințele, citiți această rugăciune foarte puternică nouă zile la rând, începând cu 29 august. Se spune, de altfel, că e bine ca rugăciunea să fie scrisă pe o foaie de hârtie și purtată tot timpul în geantă. „O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie Îngerească, te-ai şi născut.

Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatatlui tău s-a pecetluit. Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit.

Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat.  Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.

Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin!”

Sursă foto: substantial